PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

L’Auditori Claror de Sant Julià s’omple d’òpera

‘L’elisir d’amore’ comptarà amb una quarantena d’artistes

Per El Periòdic

Jonaina Salvador i Josep Roig, ahir
Jonaina Salvador i Josep Roig, ahir | ANA / M.F.

L’Auditori Claror de Sant Julià de Lòria es tornarà a omplir d’òpera els dies 27 i 28 de gener, de la mà d’Andorra Lírica. Aquesta vegada, l’obra que es representarà, titulada L’elisir d’amore, està dirigida per Jonaina Salvador i farà pujar a l’escenari una quarantena de cantants del cor d’òpera d’Andorra. L’obra es caracteritza pel seu to còmic i humorístic capaç d’atreure un públic molt ampli i familiar, des dels més grans fins als petits, que podran gaudir de l’espectacle aquestes festes. «Estic molt contenta i orgullosa que per primera vegada el cor de l’òpera entri a formar part d’un projecte final», va destacar Salvador. L’òpera es representarà a l’Auditori a les 20.30h el dia 27 i a partir de les 18.00h el diumenge 28.


Tal com van explicar ahir la directora general i artística de l’òpera i el conseller de Cultura, Josep Roig, l’obra comptarà amb la presència de solistes de renom procedents del panorama operístic de Geòrgia. Alguns dels noms que es van mencionar a la roda de premsa, com informa l’ANA, van ser Giorgi Davitadze i Otar Nakashidze. També es va parlar de la participació fonamental de la jove valenciana Estíbaliz Ruiz i de Miguel Sola. Aquesta adaptació clàssica es farà amb acompanyament musical, a través de la melodia del piano i de la trompeta. A banda dels membres del cor d’Andorra Lírica, l’escenari també comptarà amb la presència dels integrants de l’Esbart Lauredià. 


A més, tal com va apuntar Salvador, per «aclamació popular», el fil argumental es podrà seguir amb subtítols perquè ningú se senti exclòs i tothom pugui gaudir de la història. De fet, la trama i el rerefons de l’òpera és un dels aspectes més destacables de l’obra. «Des de l’argument a la música és una òpera fantàstica», va assegurar Salvador, que precisament va animar les persones que no han vist mai una òpera a provar l’experiència aquest gener. «Si algú no ha anat mai a l’òpera és l’ocasió perfecta per fer-ho», va dir Salvador, fent referència a la manera com es complementa l’argument amb la posada en escena. 

Història d'amor

L’obra es centra en la història d’amor entre persones amb estatus socials diferents, on Nemorino farà tot el possible per conquistar Adina, fins i tot comprar un elixir que, teòricament, li ha de servir per enamorar-la. L’elisir d’amore és un melodrama italià format per dos actes i compost per Gaetano Donizetti. L’òpera còmica es va estrenar el 1832 al Teatro della Canobbiana, a Milà, i està basat en el llibre Le philtre, escrit per Eugène Scribe i publicat un any abans, l’any 1831. 


El que més destaca de la popular òpera és l’ària Una furtiva lagrima, que és considerada per molts experts una de les àries més famoses de la història de l’òpera. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT