PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Derrota europea que «cou»

Aixàs valora que a nivell de joc el MoraBanc a París no va estar a l’alçada de les circumstàncies

Per Joan Josep Blasco

Aixàs i Marticella es donen la mà mostrant l’acord entre les entitats que dirigeixen.
Aixàs i Marticella es donen la mà mostrant l’acord entre les entitats que dirigeixen. | BCA
París, una ciutat màgica per a molts, no va ser-ho per al BC MoraBanc Andorra. A la capital francesa es va confirmar que no seguirà a la següent ronda de l’EuroCup. El Levallois Metropolitans, cuer i ja eliminat, va treure el millor de si mateix per guanyar un partit sense massa transcendència per a ells. En canvi, els del Principat, no van posar a la pista la intensitat necessària per assegurar-se el triomf i mantenir ben viva l’esperança d’entrar al top 16. 
 
«La derrota cou perquè aspiràvem com a mínim a tenir opcions fins a l’últim partit», afirma el president del MoraBanc, Gorka Aixàs. La setmana vinent el Darussafaka Istanbul, el líder i ja classificat des de la jornada anterior, visita el Poliesportiu d’Andorra, i tot i no dependre únicament d’aquest resultat per ser al top 16, tots els estaments del club volien arribar al matx amb quelcom en joc i que les esperances estiguessin vives per al final. «Sabíem que el 90% de les nostres opcions passaven per guanyar a París» i que el Torí perdés a Turquia, però no va produir-se cap dels dos resultats, que condemnava als andorrans a dir adéu a Europa el pròxim dimecres.

Problema d’actitud

El joc del MoraBanc davant el Levallois va deixar molt que desitjar, sobretot tenint en compte dos aspectes. El primer que sabia per endavant que el Torí havia guanyat a Istanbul, circumstància que obligava a sumar una victòria per no quedar eliminats definitivament. El segon va ser en matèria defensiva. El nivell de l’equip en aquest aspecte no va ser ni de bon tros similar al de partits anteriors, permetent des de la defensa obtenir triomfs. Aquest cop es va donar massa facilitats al rival, tant en el tir exterior com prop de la cistella, elements nefastos sobretot quan el contrari té el canell calent, com era el cas.
Amb tot plegat «va donar la sensació, suposo que fruit dels resultats que vam saber just abans, no vam acabar de ser massa conscients del que ens jugàvem en el partit. Està clar que si n’erem no vam ser capaços de posar-ho en pràctica a la pista, perquè en el partit ens jugàvem la continuïtat d’estar a l’EuroCup i no vam tenir el to necessari per afrontar un partit tant transcendental». L’eliminació «ens deixa un sentiment de decepció avui, però està clar que és la nostra primera experiència a Europa després de 25 anys. Només per tenir el dret de participar-hi, que és per mèrits esportius, hem d’estar contents cada cop que passi una cosa així perquè serà que ens ho hem merescut, però un cop hi ets vols guanyar i la nostra il·lusió era passar lògicament a la següent fase».
 
Aixàs: «Ens jugàvem la continuïtat d’estar a l’EuroCup i no vam tenir el to necessari per afrontar un partit tant transcendental»
Amb el temps està segur que «farem un bon balanç de l’experiència perquè com a mínim ens haurà servit per haver crescut com a club, per poder fer passes endavant en el projecte i tenir una constància per participar en competició europea. Haurà de ser un objectiu en els propers anys», i competint-hi assiduament «pot ser que se’ns doni una mica millor. Ja sabem que moltes vegades les desil·lusions també et serveixen per millorar les properes temporades. Esperem que així sigui». El curs segueix endavant i «queden molts reptes importants a la competició domèstica. Estem en la lluita per intentar arribar a la Copa del Rei. Sabem que és difícil però tenim il·lusió per repetir aquestes fites. La temporada és llarga i també ens farà il·lusió en el seu moment aspirar a estar als play-off. Anirem cremant etapes». Jugar tres competicions per campanya «és el que voldríem tenir cada temporada», però per aconseguir-ho i tenir «una constància encara haurem de fer passes endavant. Tenim l’ambició i la gana de poder intentar assolir també aquests objectius a la lliga ACB».

Facilitats per fitxar

A part dels objectius que existeixen a la competició espanyola tant a la Lliga Endesa com la Copa del Rei, a l’hora de confeccionar una plantilla és important també jugar a Europa. El MoraBanc s’ho va trobar el passat estiu respecte als anteriors, podent accedir a una sèrie de jugadors que sense disputar cap torneig continental no és possible accedir-hi.  Per aquest motiu, Aixàs destaca la importància de disputar alguna competició internacional: «L’aparador europeu pels jugadors és un factor que els fa decantar per fitxar pels clubs i és un bon símptoma e la salut del projecte. Competir regularment a Europa o aspirar com a mínim a ser-hi vol dir que tens recolzaments necessaris».

El MoraBanc signa un acord de patrocini amb Vallnord Pal Arinsal

El BC MoraBanc Andorra i Vallnord Pal Arinsal uneixen els seus camins. L’estació d’esquí es converteix en col·laborador oficial del club, en una experiència conjunta de la qual ambdues parts esperen sortir-ne beneficiades i que es pugui repetir en un futur.
 
Aixàs destaca que a l’entitat que dirigeix li satisfà «sumar esforços amb una marca de referència del país», que serveix per donar més força i «no fa res més que afegir sentit a aquest projecte de país i ens fa sentir que anem pel camí correcte. Ens queden molts reptes per assolir encara aquesta temporada». De la mateixa manera es pronuncia Josep Marticella, director general d’EMAP, afegint que «el que ens uneixen són uns valors esportius, de sacrifici, lluita i esforç», que han estat una de les bases per arribar a un acord, juntament amb la imatge del MoraBanc a l’ACB i l’EuroCup: «El que està fent el bàsquet pel país és importantíssim». Marticella confia que el conveni signat «serveixi per donar un impuls a aquesta temporada que està sent una mica complicada al principi, però en podem estar molt orgullosos del que està fent».
 
El partit contra l’FC Barcelona de l’última jornada de la primera volta portarà el nom de l’estació
L’acord de col·laboració gaudeix de diferents accions a realitzar. Una d’elles serà en un dels partits més atractius al Poliesportiu d’Andorra a la Lliga Endesa. Serà en el matx contra l’FC Barcelona Lassa corresponent a la 17a jornada, l’última de la primera volta i que suposa el tall per a la Copa del Rei, que es disputarà el 21 de gener de l’any vinent. Aquest partit s’anomenarà Vallnord Pal Arinsal, amb l’objectiu de promocionar l’estació davant un equip punter com és el blaugrana, i dirigit especialment al públic català, un dels principals mercats d’Andorra. «Tenim un grau d’exigència molt elevat, perquè estem a un nivell professional en una de les millors lligues del món i poder-nos acostar a l’elit per a Vallnord Pal Arinsal és important», exposava Marticella. L’acord entre les dues entitats, com a col·laborador oficial, és fins a final de temporada.
PUBLICITAT
PUBLICITAT