PUBLICITAT

Important victòria d'Andorra davant Malàisia i per acabar, Lituània

  • El combinat tricolor se situa en el 73è lloc a la Olimpíada i difícilment aconseguirà l'objectiu
EL PERIÒDIC
KHANTY-MANSIYSK

Periodic
Simonet, ahir a la Olimpíada. Foto:

Andorra va aconseguir ahir una important victòria davant Malàisia (2,5-1,5) però difícilment aconseguirà l'objectiu d'acabar de la meitat cap amunt en la classificació, és a dir, entre els 76 primers dels 149 països que s'hi donen cita. Serà complicat perquè avui arriba la desena i última jornada de la Olimpíada i el rival és Lituània, ni més ni menys que el 39è favorit. El més qualitat de tots els equips amb els que han jugat a Khanty-Mansiysk.

Ahir el suplent, Vicens Santamaria, va substituir en el quart tauler a Daniel José i l'aposta no va sortir com s'esperava perquè va ser l'únic del combinat nacional que va perdre, contra Long Peter, que tenia més de 200 punts ELO més. De la Riva i Raúl Garcia no van fallar contra Mas Hafizulhelmi i Tan Khai Boon --tots dos amb menys rànquing-- i Marc Simonet va ser la clau en obtenir unes meritòries taules tot i que va arribar a tenir el control de la partida, contra el Mestre Internacional Mok Tze-Meng, amb uns 175 punts ELO més.

L'EUROPEU DEL 2013, EN L'AIRE Deixant de banda la competició Andorra esperava una última notícia després de què la candidatura We R Europe a la qual hi havia Joan Antoni Obregon no sortís guanyadora per presidir la Federació Europea d'Escacs (ECU). Faltava saber si Andorra, que havia presentat candidatura, era escollida per acollir l'Europeu del 2013. La decisió, però, ha quedat en l'aire. El motiu és tan polèmic com el de les votacions per a les eleccions de la FIDE que va guanyar Kirsán Ilyumzhínov.

Segons va explicar ahir Obregon: "Han traspassat al nou 'board' tota la feina per a escollir el país i ara s'ha de començar de zero", va explicar. Això vol dir que s'ha de tornar a demanar candidatura i la Federació Andorrana (FEVA) no té clar si tornarà a fer-la: "Dos membres del nou 'board' són de Polònia i Romania, els països que han presentat les altres dues candidatures, per tant sembla que no tenim res a fer", va indicar el vicepresident de la FEVA.

Però Obregon tampoc no va descartar la renúncia en afegir: "Quan vam exposar el nostre projecte molts països van protestar perquè els informes dels inspectors que van venir a inspeccionar el país van ser massa fluixos en comparació amb els altres dos. Hem notat molt recolzament i la decisió de presentar la candidatura de nou està enlaire, però tenim clar que si ha de ser un arranjament el millor que podem fer és retirar-nos". [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT