PUBLICITAT

Encamp

Accident mortal d'un motorista a Encamp

En el sinistre una motocicleta de matrícula andorrana s'ha estavellat contra la barrera

Per El Periòdic

Un home de 57 anys ha mort la matinada d'aquest dissabte en un accident de motocicleta que ha patit a la rotonda del túnel de les Dos Valires, a la boca d'Encamp. La víctima, resident a Encamp, circulava en direcció a Escaldes-Engordany quan, per causes que s'estan investigant, ha topat amb la barana de seguretat de la calçada al punt quilòmetric 2,6 de la CG-2. La policia ha rebut l'alerta del sinistre cap a les 5.38 de la matinada. En l'accident s'ha vist implicat un sol vehicle, una motocicleta Yamaha Majesty YP400 de matrícula andorrana, que s'ha estavellat contra la barrera. Els agents de policia del Grup d'Investigació d'Accidents de Trànsit estan instruint l'atestat per determinar les causes de l'accident.

El sinistre mortal ha provocat una gran reacció a les xarxes socials ja que la víctima era molt coneguda, sobretot en el món del motor, ja que era un gran aficionat al motociclisme. Els comentaris de la ciutadania també han criticat la rotonda, ja que és un punt on hi ha accidents periòdicament. També la rotonda a l'altra boca del túnel, la de l'oest, a la Massana, és un punt on hi ha accidents freqüents.

L'any 2015, l’Automòbil Club d’Andorra va dedicar el seu Informe de Mobililitat (Imaca) a identificar els 25 punts negres, els anomenats TCA (trams de concentració d’accidents), en què hi va haver més sinistralitat durant l'any anterior. Precisament, la rotonda de les Dos Valires a la CG-2, a Encamp, era un d'ells. Segons l'Imaca, "l'excés de velocitat és el motiu pel qual es produeixen aquests accidents, i en el cas del túnel, a més, el problema es complica, ja que a la sortida del túnel hi intervé la sensibilitat de l’ull humà".

Aquesta ha estat el primer accident mortal de l'any a la xarxa viària. L'any passat van morir dos motoristes: un a l'abril, a la CG-3, entre Ordino i la Massana, i l'altre al setembre, al Pas de la Casa. Un altre motorista andorrà va morir a la N-340, a Castelló, envestit pel conductor d'un turisme que anava drogat. També a finals de l'any passat, el conductor d'un vehicle va perdre la vida en una topada frontal a la CG-3, entre Ordino i la Massana, un punt negre al qual s'ha suprimit el doble carril, i a principis d'any, un veí lauredià va morir en un accident a la N-145, quan conduïa un cotxe de camí a la Seu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT