PUBLICITAT

Lleida

Recurs del jove que es va estimbar per matar l’exnúvia

L’Audiència va dictar la tardor passada una pena de 12 anys de presó

L'Audència de Lleida
L'Audència de Lleida

La defensa del jove de Josa i Tuixén condemnat per l’Audiència de Lleida a 12 anys i tres mesos de presó per accidentar intencionadament el cotxe amb l’objectiu de matar la seva exparella ha recorregut la sentència al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Els fets van passar després de les 10 de la nit del diumenge 26 de juny de 2016, a la carretera N-260, al terme municipal de Ribera d’Urgellet. El jove tenia 23 anys, i la seva exparella, de llavors 22 anys, viatjava de copilot. L’Audiència de Lleida el va condemnar per dos delictes de temptativa d’homicidi; concretament a set anys i tres mesos per intentar matar l’exparella i a cinc anys més per intentar matar el conductor del vehicle que circulava en sentit contrari i amb qui la sala conclou que va xocar de manera premeditada.
 L’Audiència també va prohibir el jove, D. P. D., comunicar-se o acostar-se a la exnúvia a menys de 150 metres durant vuit anys, li va imposar sis anys de llibertat vigilada i que indemnitzés la noia amb 18.000 euros per les lesions i seqüeles causades. A més, el va condemnar a una multa de 900 euros per dos delictes lleus de lesions per les ferides que van patir els ocupants de l’altre vehicle. Ara la defensa del jove, ha recorregut aquesta sentència. La fiscalia sol·licitava gairebé 22 anys de presó.
L’Audiència considera provat que després de passar Montferrer, l’acusat va accelerar la marxa i la noia li va dir que estava «boig» i que no ho fes, mentre intentava posar-se el cinturó però ell li va respondre que no calia que se’l posés que així tot seria «més ràpid». Segons l’escrit, en el moment que el jove va fer una maniobra brusca per xocar contra el tot terreny que circulava en sentit contrari, l’acusat va dir «hem d’acabar junts, si no ets meva, no ets de ningú». Feia tres mesos que havien deixat la seva relació, d’un any. En arribar al lloc, un tram recte amb bona visibilitat, els Mossos d’Esquadra van trobar dos vehicles accidentats que havien col·lidit entre si. Un era un tot terreny amb tres ocupants, que estaven fora del vehicle i havien resultat ferits lleus. L’altre era un turisme, dins el qual hi havia dues persones atrapades i en estat greu, l’acusat i la seva exparella.

La dona va explicar als mossos que el conductor era la seva exparella i havia provocat l’accident intencionadament per intentar matar-la. El conductor, mentre era atès pels serveis d’emergència, també va reconèixer la voluntarietat de la seva acció. Els Bombers de la Generalitat van excarcerar els dos ferits. Un cop els serveis sanitaris van estabilitzar-los, van ser evacuats a l’Hospital de la Seu d’Urgell amb l’acompanyament dels mossos.

El conductor del turisme va ser traslladat a una habitació de l’hospital i va ser detingut pels delictes de temptativa d’homicidi, danys i lesions, per les ferides causades als ocupants del tot terreny. De la investigació es desprèn que la tarda del sinistre el detingut havia quedat amb la seva exparella per parlar. Mentre circulaven, va accelerar la marxa i va envair voluntàriament el sentit contrari per impactar amb un tot terreny.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT