PUBLICITAT

Vinyes té remotes opcions al CER de sortir campiona de Navarra

  • L'andorrana treu 15 punts al segon i 21 al tercer abans de la penúltima prova
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El cotxe d'Amàlia Vinyes en primer pla en el revolt al circuit d'Alcanyís. Foto: FOTOESPORT

Torna el motor aquest cap de setmana i Amàlia Vinyes, acompanyada pel seu germà Joan, té el primer match ball per proclamar-se campiona del Campionat d'Espanya de resistència, tant en la categoria D4 com en la general. Les opcions de sentenciar són remotes, és cert, però la prova de Navarra --un circuit que s'acaba d'estrenar-- hauria de servir almenys per encarrilar el triomf final. Les travesses són complicadíssimes perquè Amàlia torni al Principat amb la copa, ja que cal recordar que cada prova compta amb dues carreres; en altres paraules --i valgui la redundància-- queden quatre carreres.

La pilot andorrana de Baporo Motorsport comanda la classificació general amb 203 punts pels 188 dels seus companys d'equip Pol Rosell i Miguel Toril, i els 182 de Roberto Carretón i Luís Calleja, defensors del títols i líders en la categoria D2. Segons la normativa puntuen els deu primers de la següent manera: el primer 28, el segon 24, el tercer 20, el quart 16, el cinquè 14, el sisè 12, el setè 10, el vuitè 8, el novè 7 i el desè 6. Fer, per tant, un càlcul perquè Amàlia surti campiona de Navarra és gairebé una quimera perquè quedaran els 56 punts de l'última cita a Barcelona.

En el millors dels casos l'andorrana, que té un marge de 15 i 21 punts respectivament sobre els seus perseguidors, hauria de guanyar les dues carreres d'aquest cap de setmana i que el segon i el tercer no sumessin més de vint punts en total, cosa que ha succeït fins ara. Per això Joan ella no parla encara de sentenciar: "Per mantenir les opcions de triomf en aquest certamen cal seguir a les primeres posicions, veurem que passa en les nostres carreres". I el seu germà també va mantenir un discurs conservador: "Repetir el resultat que vam assolir a Alcanyís seria bo quarts i primers, encara que aquesta vegada cal valorar si val la pena ser més ambiciosos de sortida", va indicar. I es remet a prendre decisions segons com es desenvolupi el cap de setmana: "De moment sembla que Amàlia s'ha adaptat de manera impecable a aquest circuit; falta veure com em trobo jo en una pista en què no he competit mai, només he rodat fent proves, i veure com queden les graelles de sortida. En aquesta ocasió crec que haurem d'improvisar segons com es vagi desenvolupant del míting".

SET PUNTS DE MARGE EN LA D4
En la categoria D4 les diferències són més reduïdes en la zona privilegiada, però també les puntuacions són inferiors: el primer 12 punts, el segon 8, el tercer 6, el quart 5, el cinquè 5, el sisè 3, el setè 2 i el vuitè 1. Amàlia també comanda aquesta classificació amb 53 punts, set més que Pol Rosell i Miguel Toril, i divuit més que Harriet Arruabarrena i Antonio Aristi. Les opcions d'eliminar els tercers de la lluita pel títol són altes, però tot el contrari les d'assegurar el campionat, ja que li hauria de treure 18 punts més al segon. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT