PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La batlle Azahara Cascales presidirà la Batllia

La magistrada assumirà el càrrec dilluns en substitució de Jaume Tor

Per Lídia Raventós

Azahara Cascales en un esdeveniment el 2012.
Azahara Cascales en un esdeveniment el 2012. | Àlex Lara

La batlle Azahara Cascales substituirà a Jaume Tor al capdavant de la Batllia a partir de dilluns. En el moment del canvi, Tor passarà a assumir el càrrec de magistrat al Tribunal Superior. El jurament tindrà lloc dilluns, el mateix dia que comença el judici del cas BPA. 


El nom de Cascales va ser proposat juntament amb el de Cristina Bea Rebés, però finalment la primera és la que assumirà el càrrec. La batlle va ser assessora del ministeri d’Interior i Justícia amb el ministre Xavier Espot al capdavant, amb qui manté una amistat. 


Azahara Cascales va ser nomenada batlle el 14 de setembre de 2006. Sis anys després, el Consell Superior de la Justícia li renova el càrrec. Poc després, a finals del 2012, la magistrada demanava una excedència per poder desenvolupar les tasques d’assessora tècnica d’Espot, convertint-se en la número dos del ministeri. 


De fet, en un inici, el responsable de la cartera de Justícia i Interior va demanar a Cascales que assumís la direcció de la policia, però ella va declinar l’oferta. Amb el càrrec d’assessora, però, també va assumir responsabilitats sobre el cos policial. El salari de Cascales per ser la mà dreta d’Espot va crear malestar en aquell moment fins i tot a les files demòcrates, que no entenien perquè la seva retribució era fins i tot més elevada que la dels ministres. 


Finalment, el 2015 va deixar el lloc governamental i va tornar a la Batllia. Ara, Azahara decideix presentar candidatura per assumir el càrrec de presidenta de la Batllia, després de conèixer que Tor deixava un lloc buit. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT