PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Comencen els cursos de xinès i portuguès a l’UdA

Per El Periòdic

Una imatge del principi de curs a l'UdA.
Una imatge del principi de curs a l'UdA. | Tony Lara

L’UdA suma esforços amb Camões-Instituto da Cooperação e da Língua i la Fundació Institut Confuci de Barcelona per oferir cursos de portuguès i xinès a les seves dependències. Els estudiants tindran 60 hores de classes semestrals i no caldrà que formin part de la comunitat universitària sinó que les inscripcions són obertes per a qualsevol persona interessada major de 16 anys. 

Portuguès

L’objectiu d’oferir un coneixement general elemental i intermedi de la llengua i la cultura portugueses, corresponent als nivells A1.2, i C2.1 del marc europeu de llengües. En aquests cursos s’abordaran les característiques lingüístiques generals de la variant europea de la llengua portuguesa per poder assolir i desenvolupar un nivell bàsic i intermedi de comprensió lectora, expressió escrita i expressió oral en situacions comunicatives quotidianes. Pel que fa als continguts culturals, l’objectiu és que l’estudiant comprengui i aprofundeixi en els aspectes comunicatius i pragmàtics bàsics del portuguès: formes de tractament, expressions habituals; com també en els principals aspectes de la cultura portuguesa a través de la literatura, la música, els símbols, la història i la geografia de Portugal. 


Es faran exàmens parcials i un de final. Els estudiants de formació reglada que superin l’avaluació del curs podran reconèixer tres crèdits europeus de lliure elecció. Les classes tindran lloc a la Universitat d’Andorra amb els horaris següents a partir del 20 de febrer i fins al 21 de juny i el termini de preinscripció i matrícula finalitza el 10 de febrer. El preu és de 45 euros (75% de descompte per als estudiants de formació reglada i per al personal de l’UdA).

Xinès

Així mateix, l’UdA organitza amb la Fundació Institut Confuci de Barcelona quatre cursos introductoris de llengua i cultura xineses de nivell A1.1, A1.2, A2.1, A2.2 on el A1.1. correspon al nivell d’iniciació. En aquests cursos semestrals de 60 hores, del febrer al juny, els estudiants aprendran el sistema de pronunciació (pinyin, sistema de transcripció fonètic), l’escriptura i el reconeixement de caràcters xinesos bàsics (radicals i components) i la comunicació oral en situacions quotidianes i senzilles. 


L’objectiu és que els alumnes comprenguin el vocabulari i expressions bàsiques relacionades amb la seva persona i amb la vida diària. A més, seran capaços de dominar i construir oracions simples, fer descripcions senzilles i intercanviar idees en xinès d’una manera simple. En aquesta fase, també coneixeran la riquesa de la cultura xinesa des de diferents angles: el protocol, la cal·ligrafia, el cinema, la música o les festes tradicionals. Els interessats es poden matricular fins al 31 de gener a un preu de 60 euros, amb un 75% de descompte per als estudiants de formació reglada i per al personal de l’UdA, i 20 euros per al material. informa l’ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT