PUBLICITAT

Ordino

L’exposició ‘retratsmúsicsandorra’ tanca amb un concert múltiple

El recital titulat ‘Silenci’va presentar una barreja d’intèrpretes

Per El Periòdic

Un moment de complicitat entre músics durant l’actuació.
Un moment de complicitat entre músics durant l’actuació. | ANA / M.M.

L’Auditori Nacional d’Andorra va acollir dissabte a la nit un concert amb la participació de múltiples artistes del país per tancar i homenatjar el projecte retratsmúsicsandorra, del qual es va poder gaudir a l’Artalroc fins al passat 7 de gener. El concert, sota el títol Silenci, va presentar una barreja d’intèrprets, d’estils musicals i tendències diverses. Els vuit grups que van pujar dalt de l’escenari van tocar versions de temes que el jove imaginari col·lectiu andorrà entén com a propis. Des dels gojos de Meritxell fins a l’Andorrana del mestre Roure, passant per alguna cançó d’Eurovisió. Malgrat que hi va haver alguns problemes tècnics, el centenar de persones que hi havia a la sala van gaudir de l’espectacle. 

Amb el concert final, la iniciativa es consolida com a procés artístic transversal i de recorregut


L’exposició i l’edició del llibre de fotografies retratsmúsicsandorra va plasmar 66 músics diferents amb l’objectiu de fer un repàs pel divers panorama musical andorrà, plural i heterogeni i amb un nexe en comú: la passió per la música. 


El projecte, capitanejat pel fotògraf  Pep Aguareles, es va anar gestant al llarg dels darrers quatre anys i va tenir, com a cirereta del pastís, el concert Silenci, de dissabte. Alguns dels artistes protagonistes del llibre, són els que també van pujar sobre de l’escenari: Ishtar Ruiz, Jordi Albelda, Àlex Bagaria, Carlos Lozano, Òscar Llauradó, Sergi ‘Bobby’ Verdeguer, Juli Barrero, Ester Peralba oMíriam Manubens, entre d’altres. 


L’auditori va acollir un espectacle que, segons el codirector artístic, Toni Gibert, va «demostrar que es pot fer molt bona música amb artistes del país». Pel que fa a la feinada fotogràfica de Aguareles, Gibert va dir que el concert va servir per «agrair la feinada feta i per haver-nos posat en la història».


El fotògraf Aguareles es va mostrar molt satisfet per la rebuda de l’exposició i del llibre quan es va publicar i té com a repte de futur fer un projecte semblant amb els polítics i els artistes del país. Les fotografies de retratsmúsicsandorra van estar a l’Artalroc fins el passat 7 de gener i, conjuntament amb el llibre, va donar com a resultat uns retrats en què cada músic esdevé el protagonista i l’ànima de la imatge.


Blancs i negres, color, llum d’estudi o natural, escenaris que evoquen i s’adapten a cada un dels personatges, un conjunt d’històries personals reflectides en imatges que capten la gran riquesa i professionalitat dels músics d’Andorra. Aguarela va explicar que les imatges es van prendre en tres escenaris: la natura, l’estudi i l’entorn urbà.
Les fotografies de l’exposició van ser resultat d’un llarg procés creatiu que va començar amb qüestionaris i entrevistes amb cadascun dels músics per conèixer-los millor i poder arribar a un concepte i formalització que els representés. Amb el concert, la iniciativa es va consolidar en un procés artístic transversal i de recorregut, informa l’ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT