PUBLICITAT

Les estacions d’FGC deixen 121 milions als Pirineus

Els cinc complexos generen 2.200 llocs de treball, segons l’estudi de la UPF

Per El Periòdic

Vagons dels FGC a la Molina com a espai de descans.
Vagons dels FGC a la Molina com a espai de descans. | El Periòdic

Les estacions d’esquí de La Molina, Vall de Núria, Vallter, Espot i Port Ainé generen un impacte econòmic net de 121,2 milions d’euros i un impacte total sobre la producció de l’activitat de 222,9 milions d’euros. Són les dades que recull un estudi elaborat pel Centre d’Estudis UPF Sports Lab de la Universitat Pompeu Fabra. Les cinc estacions generen un total de 2.194 llocs de treball directes a les comarques del Ripollès, la Cerdanya i els Pallars Sobirà i Jussà, i 31,74 milions d’euros d’impacte fiscal.A totes les destinacions del grup Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per cada euro addicional de despesa es genera una producció de al voltant de 2 euros. I per cada milió addicional que l’empresa pública inverteix en qualsevol tipus de despesa, es genera al voltant de 20 llocs de treball.

Per estacions

La Molina encapçala el rànquing amb un a producció total de 80 milions d’euros, que amb el valor afegit es queda a 43,4 milions. Genera 829 llocs de treball i té un impacte fiscal d’11,5 milions. Vall de Núria està en segona posició amb una producció total de 68,7milions que amb el Valor afegit es queda en 37 milions. Genera 689 llocs de treball i té un impacte fiscal de 9,8 milions.
Espot i Port Ainé tenen una producció total de 64,5 milions que amb el VAB se situa en 35,5 MEUR. Generen un total de 586 llocs de treball i un impacte de 9 milions d’euros. Vallter és la darrera amb una producció de 9,8 MEUR que amb el valor afegit es queda en 5,4 milions. Genera 90 llocs de treball i un impacte fiscal d’1,4 milions. 
Els impactes econòmics calculats procedents de la despesa dels visitants representen entre el 60 i el 80% del total de l’impacte econòmic, un fet molt significatiu, segons els autors de l’estudi, ja que aquesta despesa del visitant és la que es reparteix més directament en els negocis familiars del voltant, informa Ràdio Seu .H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT