PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La Confraria de Sant Antoni repartirà 3.000 racions d’escudella

L'àpat tradicional necessitarà 800 quilos d'ingredients

Per El Periòdic

Darrera edició de la Calderada de Sant Antoni a la Seu d’Urgell
Darrera edició de la Calderada de Sant Antoni a la Seu d’Urgell | Ràdio Seu

La Confraria de Sant Antoni Abat de la Seu d’Urgell celebrarà aquest dimecres, 17 de gener, la festivitat del seu patró, en què es farà el repartiment de més de 3.000 racions de la tradicional escudella. L’àpat es cuinarà al passeig de Joan Brudieu i s’elaborarà amb més de 800 quilos de verdures, llegums, carn de porc i de vedella.


La jornada inclourà també a les 12 del migdia una missa solemne a la catedral de Santa Maria d’Urgell, on s’oficiarà la tradicional benedicció i repartiment del Panet de Sant Antoni. A la una del migdia, es beneiran els animals davant la Catedral i seguidament es durà a terme la passejada pels carrers del centre històric de la Seu fins arribar al passeig Joan Brudieu. Allà estan previstos els Tres Tombs, així com la popular Pujada al Pal.


Finalment, es portarà a terme la benedicció de la calderada de Sant Antoni. Coincidint amb aquesta festivitat, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, en la seva salutació dins del programa de mà , manifesta la importància de la celebració i assenyala que Sant Antoni és «una de les festes més especials de l’hivern urgellenc» i afegeix que es tracta «d’una cita ciutadana que cal agrair als pagesos, ramaders i xarcuters», informa Ràdio Seu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT