PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Standard & Poor’s vol precaució amb l’intercanvi a la demanda

L’agència veu adient millorar la gestió del risc a l’adoptar estàndards internacionals

Per El Periòdic

Vista panoràmica d'Andorra.
Vista panoràmica d'Andorra. | EL PERIÒDIC

Standard & Poor’s reafirma la pujada de la qualificació d’Andorra a «BBB/A-2» atorgada el passat mes de juliol i manté la perspectiva estable. En la nota publicada divendres passat a la nit, els avaluadors valoren positivament l’agenda de reformes duta a terme, la sòlida activitat econòmica del país, els bons resultats fiscals i la convergència amb els estàndards internacionals amb la conseqüent visibilitat positiva d’Andorra a l’exterior.

Tot i això, l’agencia insisteix en la millora de les polítiques de gestió del risc de l’adopció dels estàndards internacionals i es refereix, en concret, a la qualificació provisional de Largely Compliant que ha obtingut Andorraen relació amb els estàndards d’intercanvi d’informació a la demanda. 

A més, l’agencia qualificadora indica que es podria donar una pujada del ràting si es culmina la negociació amb la UE a través d’un acord d’associació. També si es conclogués l’aproximació a institucions financeres com l’FMI, que pot oferir una major estabilitat del sistema financer al país i que facilitaria la gestió de possibles crisis sobrevingudes. L’agència també apunta l’impacte positiu en futures avaluacions de la millora de les dades estadístiques que derivaran del Pla Estadístic aprovat pel Consell General.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT