PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Personatges rellevants al jurat de la Micro First Lego League

La competició de robòtica tindrà una participació rècord de deu equips

Un estudiant treballant amb peces de Lego.
Un estudiant treballant amb peces de Lego. | Andorra Telecom

La Micro First Lego League, competició de robòtica que es disputarà demà, incorporarà professionals i personalitats rellevants en els diferents jurats de la prova, tal com va informar ahir Andorra Telecom, patrocinadora del torneig.  Així, el director de la Fundació Actua Tech i gerent de l’Observatori de la Sostenibilitat d’Andorra (OBSA), Marc Pons, juntament el cap de la secció de noves tecnologies de la Societat Andorrana de Ciències (SAC), Àlan Ward, seran els encarregats de valorar els projectes científics. La prova de valors tindrà com a jutges el rector de Sant Julià de Lòria, Josep Chisvert, i la consellera general Sílvia Bonet. Finalment actuaran com a àrbitres els enginyers Guillem Santacreu i Mario Giménez que coneixen de prop la competició ja que van prendre part en anteriors edicions com a entrenador i participant, respectivament.

Segons informa l’agència ANA, la competició comptarà amb una participació rècord de deu equips procedents de cinc centres educatius diferents i s’iniciarà a les tres de la tarda als cinemes de l’illa Carlemany, amb les presentacions dels projectes científics i de valors; dues hores més tard es procedirà a l’obertura al públic, amb la prova de robots.

Els equips millors classificats es guanyaran una plaça a les eliminatòries de Catalunya de la First Lego League, que tindran lloc aquest trimestre. De les proves territorials en sortiran els participants en la gran final espanyola, que se celebrarà al març, el primer classificat de la qual es guanyarà una plaça per la final mundial.

L’home i l’aigua de temàtica

La competició d’aquest any, titulada Hydro Dynamics, proposa com a temàtica per als alumnes la relació entre l’ésser humà i l’aigua, plantejant als alumnes reptes relacionats amb la correcta gestió d’aquest element bàsic. El patrocini d’Andorra Telecom a la Micro First Lego League s’emmarca en el suport de l’operadora de telecomunicacions als projectes pedagògics relacionats amb la formació en tecnologia i innovació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT