PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Casa de la Vall perd uns 4.000 visitants en el període d’un any

El Govern rectifica després d’una pregunta dels liberals

Per El Periòdic

Turistes francesos a la Casa de la Vall.
Turistes francesos a la Casa de la Vall. | TONY LARA

El nombre de visitants a la Casa de la Vall cau en 4.000 visitants en un any, segons dades del Govern. En concret, el 2017, un total de 58.518 persones van acudir a a alguns dels museus que gestiona el Govern, una xifra que és un 2% menys de visitants respecte a l’any anterior. Això  «suposa allargar un any més la tendència baixista», segons un comunicat de l’Executiu d’ahir. 
Ara bé, també va destacar que pràcticament tots els museus han obtingut millors resultats, excepte la Casa de la Vall. «Aquesta davallada ha fet canviar la tendència alcista que estan dibuixant la resta d’equipaments, que en el seu conjunt han augmentat de més de 3.000 visitants», segons exposa el comunicat. 


Aquesta disminució del nombre de visitants ja era esperada pel Ministeri de Cultura, Joventut i Esports, ja que des de l’1 de gener de l’any passat va entrar en vigència un servei de visites guiades de pagament a la Casa de la Vall amb la voluntat d’equiparar el seu funcionament a la resta d’equipaments culturals gestionats pel Govern engegat l’any 2013 al Centre d’interpretació de l’Andorra Romànica de Pal.

En un primer moment, el Govern havia enviat un comunicat en el qual exposava que  el global dels museus havien incrementat en 3.000 les seves visites, però obviava la xifra de quants visitants havia disminuït la Casa de la Vall. Simplement, remarcava que «registra una disminució respecte de l’any anterior». Ara bé, va haver de rectificar ahir després que el conseller liberal, Ferran Costa, emetés una pregunta a la Sindicatura al respecte. 

«L’augment durant l’any passat de més de 3.000 visitants respecte de l’any 2016, unes xifres que no coincideixen amb les dades que el mateix Govern facilita, ja que els museus han patit un descens de 1.608 visites, de les 59.793 l’any 2016 a 58.185 durant el 2017», destacava el grup liberal en un comunicat. En aquest context, Costa es va mostrar sorprès que «per les informacions contradictòries que publica el Govern anunciant una millora de les xifres en més de 3.000 visitants als museus quan la realitat és que han baixat en més de 1.500 visitants». 


D’altra banda, els monuments gestionats pel Govern van rebre durant l’any passat un total de 48.129 visitants, un  3% més que l’any anterior. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT