PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cinc representants als Jocs d'Hivern

Gutiérrez, Marín, Verdú, Oliveras i el debutant Esteve seran els representants tricolors a la cita de l’any

Oliveras, a l’arribada després de disputar el supergegant d’alpí als Jocs Olímpics d’Hivern de Sotxi 2014.
Oliveras, a l’arribada després de disputar el supergegant d’alpí als Jocs Olímpics d’Hivern de Sotxi 2014. | AGENCE ZOOM

El Comitè Olímpic Andorrà va fer ahir l’anunci oficial dels corredors que representaran el Principat als als Jocs Olímpics d’Hivern 2018 que es disputaran a PyeongChang (Corea del Sud) entre el 9 i el 25 de febrer vinents. Seran cinc els seleccionats, és a dir, un menys que fa quatre anys a Sotxi. 

Hi haurà tres representants en esquí alpí: Mireia Gutiérrez, que ja va viure experiències olímpiques a Vancouver 2010 i Sotxi 2014, Joan Verdú i Marc Oliveras (tots dos Sotxi); en surf de neu tornarà a comptar amb Lluís Marín, que disputarà la tercera edició seguida; i com a gran novetat, en esquí de fons, apareix el debutant Irineu Esteve, una estrella en emergència que amb 21 anys aspira a adquirir experiència en la que sens dubte, és la gran cita de la temporada 2017-2018.

«Tots ells s’han guanyat la plaça assolint les marques mínimes exigides», apunta Carles Visa

S’havia d’esperar a que la FIS fes el recompte de places per cada país participant per saber de quantes disposava Andorra, però tots els que van aconseguir les mínimes aniran a la gran cita.

El director tècnic de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Carles Visa, va valorar ahir que els cinc s’han guanyat la plaça per mèrits propis, superant unes marques mínimes «exigents» que demostren que poc a poc va pujant el nivell, el mateix que fa tres cicles olímpics –a Torí 2006– comptava amb només tres representants –, tots ells en esquí alpí. Justament en aquesta modalitat, Visa va assenyalar que per poder ser a PyeongChang havíen de fer top-15 a la Copa d’Europa i/o top-30 a la Copa del Món. Els tres favorits per adjudicar-se una plaça no han fallat, com tampoc Marín ni Esteve. 

A tots ells els acompanyarà una delegació de deu persones, encapçalada per Toni Guerra com a cap de missió; Jordi Orteu com a adjunt; Carles Visa com a oficial; Roger Vidosa, Max Tissot i Joan Erola com a entrenadors; Pol Ferrer com a fisioterapèuta; i Marc Gutiérrez, Antonio Góngora i Guillem Cairat com a skimans.

Des de la FAE, el cost tècnic assegura que tots cinc integrants arribaran a la gran cita en el millor estat de forma possible, però que abans tenen competicions importants que ajudaran a una millor preparació. Marín té Copes del Món a Feldberg i Vansko, Gutiérrez té la Copa del Món de Flachau i dues Copes d’Europa, Oliveras i Verdú tenen Copa del Món a Garmisch-Partenkirchen i Esteve els Mundials sub-23 i una Copa del Món. «Són cites de gran nivell a les quals aniram al màxim per intentar aconseguir resultats que els doni confiança de cara als Jocs», apunta Visa. «Serà llavors quan podrem fixar els objectius de cadascun d’ells», va sentenciar el director tècnic de la FAE.

La primera espasa femenina suma 14 punts a la Copa d’Europa

Mireia Gutiérrez va tornar ahir a la competició amb la Copa d’Europa de Melchsee Frutt (Suïssa), que va rebre ahir la primera prova d’eslàlom de les dues que hi ha previstes. L’andorrana va sumar 14 punts de Copa d’Europa gràcies al 17e lloc, així doncs puja a la onzena posició de la general amb 131.

També hi havia Copa d’Europa per a Àxel Esteve a l’estació e Chamonix, però l’andorrà va sortir del traçat de competició quan disputava la primera mànega.

També hi havia a Garmisch-Partenkirchen (Alemanya) una Copa del Món que ahir va viure el segon entrenament de descens, al qual Marc Oliveras va acabar el 56è i Joan Verdú no va poder finalitzar la cursa en perdre un pal en plena mànega.

A Santa Caterina de Valfurva (Itàlia) hi havia una nova jornada de competició amb un descens FIS al qual va destacar Carmina Pallàs amb un vuitè lloc; Cande Moreno va obtenir el 20è millor temps i va millorar punts FIS per passar a tenir 54,41; també van millorar Laura Arnabat (88a i 121,8) i Xènia Rodriguez (99a i 152,11).

Per últim, Mati Vargas va ser el 22è i el 26è en els dos descensos FIS a Passo San Pellegrino.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT