PUBLICITAT

Derrota contra la superior Lituània a la Olimpíada

EL PERIÒDIC
KHANTY-MANSIYSK

Periodic
De la Riva, Simomet, Garcia i Santamaria en l'enfrontament contra Lituània, ahir. Foto: FEVA

La selecció nacional va encaixar ahir una esperada derrota contra la superior Lituània (1-3) en la desena jornada de la Olimpíada que s'està disputant a Khanty-Mansiysk (Rússia). Era d'esperar davant un combinat que jugador per jugador tots superaven els seus adversaris tricolors en ELO però encara queda una última jornada demà --avui hi ha descans-- que pot permetre Andorra complir l'objectiu d'acabar entre els 75 primers de la taula. Després de la derrota amb Lituània Andorra ocupa el 44è lloc del rànquing però el darrer rival serà Xipre, 109è favorit i en principi inferior.

Òscar de la Riva i Raúl Garcia van destacar amb unes taules davant els grans mestres Eduardas Rozentalis i Maliauskas Vidmantas, respectivament. El número u andorrà va jugar un esquema sòlid en l'obertura per guanyar un lleuger avantatge però la partida es va complicar i l'andorra va simplificar per anivellar les forces i signar l'empat. De la seva banda Garcia va saber aguantar la superioritat del rival fins forçar les taules.

Diferent sort van córrer Marc Simonet davant Sarunas Sulskis i Vicens Santamaria amb Darius Zagorskis. Tots dos van ser superats amb claredat i en partides similars, tot i que les estratègies van ser diferents. Els tricolors van anar a remolc ja des de l'obertura fins cedir el mat.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT