PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els autònoms cotitzaran quatre euros més al mes

La quota total d’aquest any a la CASS serà de 453,68 euros

Per El Periòdic

Dues persones a l’entrada de la CASS.
Dues persones a l’entrada de la CASS. | Sergi Pérez

Els autònoms hauran de pagar 4,58 euros mensuals més a la CASS durant aquest any. En total, la quota que hauran de cotitzar mensualment els treballadors per compte propi és de 453,68 euros, tal com fixa el decret que ha publicat el BOPA. Els dos edictes publicats indiquen que el salari mensual mitjà cotitzat pel conjunt de persones assalariades a la CASS durant el 2017 va ser de 2.062 euros. A partir d’aquesta dada, s’estableix que el 10% de l’import és el que hauran de pagar els autònoms a la branca general, és a dir, 206,22 euros. A això se li ha de sumar els 247,46 euros que suposa el 12% del salari global mitjà i que es destina a la branca de la jubilació. 

A més, en el segon edicte també s’informa del valor del punt de jubilació per aquest any en el cas dels treballadors autònoms. El text marca el preu de venda del punt en els 2,23634, i el de compra en els 21,46886. 

Reduccions

Pel que fa a les cotitzacions reduïdes, els treballadors que s’hi poden sumar són els que es trobin dins dels primers dos anys de l’inici de la seva activitat o els que tinguin un resultat de l’exercici anterior inferior a 24.000 euros, amb un xifra de negoci inferior a 300.000 euros o a 150.000 euros en el cas dels serveis professionals i empresarials. El conjunt de treballadors per compte propi que poden accedir a aquestes quotes podran cotitzar un 75% de la quota total. 

En el cas dels autònoms que faci menys d’un any que han iniciat la seva activitat o amb un resultat de ‘exercici anterior inferior a 12.000 euros, la quota a la qual es poden acollir és un 50% reduïda. Els que poden cotitzar un 25% de la quota tota són els que tenen una activitat per compte propi amb un resultat de l’any anterior que no arriba als 24.000 euros i que l’exerceix un assalariat o un jubilat. També es poden acollir a les mateixes condicions els administradors de societats que no obtinguin remuneració per aquesta activitat o que la remuneració sigui inferior al 50% del salari mínim. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT