PUBLICITAT

Ordino

Ordino dóna el tret de sortida a la celebració del Carnestoltes

L’escola andorrana i francesa de la parròquia ordinenca viu la tradicional rua i les disfresses

Per El Periòdic

La rua dels infants de l’escola d’Ordino, ahir al pavelló Germans Riba.
La rua dels infants de l’escola d’Ordino, ahir al pavelló Germans Riba. | ANA / C. G.

Ordino ha estat la més matinera en celebrar el carnaval, pel que fa a la tradicional rua dels infants dels centres escolars. Mentre que bona part de les parròquies ho ha programat per a finals de setmana, en el cas de les escoles andorrana i francesa d’Ordino, van celebrar la rua per mostrar les disfresses de carnestoltes ahir al matí. Això sí, enlloc de desfilar pels carrers, ho han fet al gimnàs del centre escolar, a causa del fred i de la neu acumulada a la via pública. 

Andorra la Vella i Escaldes-Engordany donaran el tret de sortida al programa d’actes del carnaval amb la penjada del carnestoltes a l’avinguda Meritxell el pròxim divendres. 

La gran rua de carnaval està preparada per al dissabte  a partir de les sis de la tarda, amb sortida des del Parc de la Mola d’Escaldes-Engordany i finalització a la plaça Príncep Benlloch d’Andorra la Vella, on hi haurà un dels principals atractius en el concurs de comparses i coreografies. Diumenge se celebrarà la popular calçotada i dilluns un espectacle infantil. Per dimarts està previst l’espectacle El robatori de les olles i els actes es clouran amb la tradicional cremada del carnestoltes a les vuit del vespre. 
Encamp tornarà a gaudir del carnaval del 10 al 14 de febrer, amb activitats tradicionals i per a tots els públics. La tradicional penjada del carnestoltes a la plaça del Consell cap a migdia obrirà els actes el pròxim dissabte i a la tarda se celebrarà una desfilada de carrosses i comparses. 

Fins el dimecres de la setmana que ve, en què tindrà lloc la sardinada popular i la crema del carnestoltes, la parròquia s’omplirà d’activitats per a tothom, amb actuacions musicals, discoteques mòbils i diversió assegurada per a grans i petits.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT