PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

El Pirineu convida a murcians víctimes de la «repressió»

La plataforma respon a les estades gratuïtes a policies i guàrdies civils

Per El Periòdic

L’exterior de l’hotel Campi de Músser amb Lizandra i dos clients.
L’exterior de l’hotel Campi de Músser amb Lizandra i dos clients. | EL PERIÒDIC

La nova plataforma Pirineus con ellos ha decidit convidar els veïns de Múrcia que van ser víctimes de la repressió i la violència policial per les seves protestes contra el mur de l’AVE a passar el primer cap de setmana del mes de maig a l’Alt Urgell i la Cerdanya. La iniciativa ha nascut com a resposta a la decisió de l’associació d’hotelers murcians de regalar estades vacacionals als agents de la Policia espanyola i la Guàrdia Civil que van participar en l’operatiu de l’1-O. Un dels seus impulsors, Pep Lizandra, ha detallat que des de divendres han aconseguit sumar una vintena d’establiments de les dues comarques, tant hotelers i de restauració com també museus i persones a títol individual. «El que volem és revertir la idea dels hotelers de Múrcia», ha detallat Lizandra, que ha assegurat que busquen «la solidaritat amb altres llocs que també han patit la repressió per reclamar els seus drets». Lizandra ja ha enviat un correu a la plataforma Pro-Soterramiento de las Vías de Múrcia per exposar-los la proposta i està a l’espera de poder-hi contactar personalment durant les pròximes hores.

La plataforma ciutadana neix amb la voluntat de promoure accions de solidaritat amb grups socials, entitats i persones d’arreu d’Espanya que hagin estat víctimes de repressió policial per reclamar els seus drets. La primera iniciativa que ha posat en marxa la plataforma ha estat posar-se en contacte amb hotels, museus i restaurants per proposar-los una campanya que ofereixi, de forma gratuïta, allotjaments, menús, activitats esportives, lúdiques i culturals a les persones de la plataforma Pro-Soterramiento, que s’ha oposat amb diferents protestes a què la línia de l’AVE entri a la ciutat per la superfície i a la construcció d’un mur per fer-ho possible. «La idea és oferir un pack de dos dies durant el mes de maig», ha detallat Lizandra, que ha apuntat que aquesta «és una mostra de solidaritat que vol contrarestar la proposta dels hotelers de Múrcia».Lizandra ha concretat que la idea no és només oferir-los allotjament sinó també un programa d’activitats culturals, esportives i lúdiques perquè coneguin de primera mà el conflicte polític que viu Catalunya i «la diversitat turística que ofereix el nostre territori». D’entrada s’espera que puguin venir una trentena de persones tot i que l’impulsor de la iniciativa no es posa límit en funció de la resposta de l’entitat murciana i de la capacitat per acollir-los. En tot cas, es mostra molt satisfet de la resposta que en només dos dies ha rebut per part d’establiments de la Cerdanya i l’Alt Urgell.

Dos dels establiments que s’hi han sumat són l’hotel-restaurant Campi del poble de Músser i l’allotjament rural Cal Rei de Lles de Cerdanya. Els seus responsables troben molt encertada la iniciativa i també clients que aquest cap de setmana eren a les instal·lacions han aplaudit que s’hi hagin sumat.És el cas d’un matrimoni Terrassa de l’hotel Campi de Músser (Cerdanya), Miquel Àngel Salvadó i Maria Teresa Martínez. «Ja que els atonyinadors estan tan ben acollits a Múrcia, doncs nosaltres als atonyinats de Múrcia també els atendrem molt bé aquí a l’Alt Urgell i la Cerdanya», assegura Salvadó, i afegeix que «el que volem és eliminar la paraula odi, aquí ningú l’ha utilitzat ni l’utilitzarà en cap moment». També en aquest sentit s’ha expressat Martínez, que ha valorat que els hotelers pirinencs hagin posat en marxa «una iniciativa totalment oposada a la que van tenir els murcians, que han volgut premiar la violència gratuïta que hem rebut a Catalunya; aquí és contrari, agraïm als qui també pateixen per lluitar pels seus drets a Espanya».Lluís Sellés, propietari de Cal Rei, ho té clar: «li hem volgut donar la volta perquè és denigrant que algú utilitzi una mala notícia per fer-se promoció, això només ho poden fer les grans empreses hoteleres, aquí som més humans i tenim valors més ferms». Per la seva banda, Pau Roig, de l’hotel Campi, ha recalcat que la iniciativa dels hotelers murcians «ens sembla totalment il·lògica i humiliant i nosaltres hem de fer tot el contrari, demostrar una vegada més que que davant de les punyalades responem amb civisme i solidaritat i que no anem en contra de ningú, sinó que només volem un país democràtic, lliure i normal».

D’entrada s’espera que puguin venir una trentena de persones tot i que l’impulsor de la iniciativa no es posa límit en funció de la resposta de l’entitat murciana i de la capacitat per acollir-los. En tot cas, es mostra molt satisfet de la resposta que en només dos dies ha rebut per part d’establiments de la Cerdanya i l’Alt Urgell. Dos dels establiments que s’hi han sumat són l’hotel-restaurant Campi del poble de Músser i l’allotjament rural Cal Rei de Lles de Cerdanya. Els seus responsables troben molt encertada la iniciativa i també clients que aquest cap de setmana eren a les instal·lacions han aplaudit que s’hi hagin sumat.És el cas d’un matrimoni Terrassa de l’hotel Campi de Músser (Cerdanya), Miquel Àngel Salvadó i Maria Teresa Martínez. «Ja que els atonyinadors estan tan ben acollits a Múrcia, doncs nosaltres als atonyinats de Múrcia també els atendrem molt bé aquí a l’Alt Urgell i la Cerdanya», assegura Salvadó, i afegeix que «el que volem és eliminar la paraula odi».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT