PUBLICITAT

Andorra la Vella

El lladre de joies serbi serà extradit quan compleixi la condemna

Un captiu serbi creu que la seva vida corre perill si el traslladen de presó

Un Policia busca proves al mostrador d’Art d’Or, després del robatori.
Un Policia busca proves al mostrador d’Art d’Or, després del robatori. | Policia

El lladre serbi serà extradit al seu país una vegada compleixi la condemna pel robatori a mà armada que va dur a terme –juntament amb altres quatre atracadors– a la joieria Art d’Or d’Andorra la Vella al novembre del 2014, segons la sentència dictaminada ahir pel Tribunal de Corts.

Així doncs, la demanda del pres ha estat satisfeta a mitges per la justícia andorrana. Complirà els quatre anys i mig de presó ferma a la Comella que li han caigut (a més de 20 anys d’expulsió del Principat i 100.000 euros de multa en concepte del valor de les joies que va robar) i llavors serà extradit.

La justícia sèrbia va demanar al novembre de l’any passat el retorn del pres perquè va fugir del seu país natal en caure-li una condemna de tres anys de presó per la venda de marihuana. L’atracador, però, va explicar a la Batllia que no podia tornar perquè la seva vida corria perill; ell mateix va declarar que el van intentar matar en tres ocasions –dues a trets de pistola i una altra amb bats de beisbol– i que a dos amics seus sí que els van assassinar. El tema, curiosament, no té a veure amb el tràfic de drogues, sinó amb una disputa entre dos grups per una noia. Va al·legar que ingressar en una presó a Sèrbia seria com signar la seva sentència de mort i el seu advocat també va afegir que al país balcànic són habituals les tortures a les cel·les, segons manifesta el Consell Europeu de la Tortura. 

Poc més d’un any a la Comella

El tribunal de Corts va acceptar llavors concedir-li un parell de mesos per recopilar i entregar documentació sobre la situació dels centres penitenciaris serbis i ahir li van dir que haurà de tornar a finals del 2019, quan compleixi la pena que té pel robatori a la joieria de la capital. De moment, evita tornar. D’aquí a un any i poc –porta a la presó des del mateix novembre del 2014, ja que va ser detingut dos dies després del robatori–, no ho podrà evitar i haurà de complir els tres anys que té pendents al seu país, on se li van trobar 30 grams dde marihuana, tot i que la justícia sèrbia va considerar que n’hauria venut més perquè també li van localitzar balances i diners.

Part del botí, trobat fa 4 mesos

Del robatori al qual va participar el pres serbi a la joieria de la capital, la Policia encara tenia una assignatura pendent: donar amb el botí. I part d’ell el va trobar a finals de l’octubre passat a un camí de la Comella després de tres anys de recerca. A dia d’avui es continua buscant per la mateixa zona les joies que falten.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT