PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Descens sense assolir objectius

Verdú és 37è i Oliveras comet un error que el fa sortir-se del recorregut

Per Joan Josep Blasco

Joan Verdú, en un dels trams del descens disputat ahir.
Joan Verdú, en un dels trams del descens disputat ahir. | AFP / Fabrice Coffrini

Només un dels dos representants andorrans va concloure el descens dels Jocs Olímpics de PyeongChang. Joan Verdú va completar la carrera a la 37a posició, mentre que Marc Oliveras cometia un error que va ser fatal i que va deixar-lo sense finalitzar la prova.

Els esquiadors podien competir a la disciplina després que aquesta s’hagués de reprogramar al no poder-se disputar quan estava fixada inicialment. Verdú completava el recorregut amb un temps d’1.44,65 minuts, que no li va ser suficient per poder estar entre el top 30. «Sabíem que seria difícil. Aquesta és una pista que no m’afavoreix molt, és molt plana, i a més a partir del dorsal 20 ha començat a pujar una mica el vent i això encara ens ha afavorit menys als dorsals alts. En tot cas això tampoc és una excusa, s’ha d’intentar anar de pressa en totes les condicions encara que siguin descensos plans, que no són el meu fort», exposava Verdú. Durant la carrera «he intentat anar al màxim i no he fet cap errada, a diferència del descens de la combinada. He fet una baixada correcta, però no ha sigut suficient per entrar dels 30 millors».

Verdú: «S’ha d’intentar anar de pressa en totes les condicions encara que siguin descensos plans, que no són el meu fort»

Oliveras es va sortir del traçat i va quedar fora de carrera. L’esquiador indicava que en un inici «he començat bé, correcte, però he tingut una errada a dalt, no he pogut controlar la reacció de l’esquí i m’ha enviat a fora». L’error va ser «una llàstima, la veritat perquè després del descens de la combinada tenia bastanta confiança. Sí que és cert que per als que sortíem amb els dorsals alts s’ha aixecat una mica de vent de cara i que la neu estava una miqueta més lenta, com ho demostra que tots estaven anant al darrere quant a temps, però s’havia de provar i és una llàstima acabar el descens amb aquest sabor tan dolent». 

Jornada discreta

Carles Visa, director tècnic de la Federació Andorrana d’Esquí, exposava que «la jornada no ha estat positiva, ja que ens quedem amb el Joan a gairebé un segon del top 30 que ens havíem marcat i del Marc ben poca valoració es pot fer». De l’actuació de Verdú comentava que «no ha acabat de trobar un bon esquí a la part inicial del recorregut, tot i que a mesura que s’ha retrobat amb les línies ha estat capaç de marcar un 28è temps entre l’intermig dos i el tres, però a la part baixa no ha acabat de ser prou aerodinàmic i no ha generat la suficient velocitat com per retallar temps, i sobretot pensant amb els dorsals amb què tenia la lluita per posicionar-se entre els 30 primers». La 37a plaça és «una posició que ja vam dir que era el nostre punt de partida, i que no hem estat capaços de millorar com hauríem pretès».

Sobre Oliveras destacava que «ha marcat un primer parcial lleugerament millor que el del Joan però de seguida que ha entrat a la zona del devers, se’n va llarg de línia a causa dels diferents moviments de terreny que ha trobat, cosa que li han fet perdre el contacte amb la neu, i finalment no ha pogut agafar la porta i se l’ha passat».

Or per a Svindal

El noruec Aksel Lund Svindal fa més gran el seu palmarès adjudicant-se l’or, el seu segon en uns Jocs Olímpics. Fa vuit anys, a Vancouver, va fer-se amb una medalla de cada metall. L’escandinau és cinc vegades campió mundial i en dues ocasions de la Copa del Món. La victòria l’aconseguia a PyeonChang amb un crono d’1.40,25. El seu compatriota Kjetil Jansrud vaser segon amb 1.40,37, mentre que l’actual campió mundial, el suís Beat Feaz, era tercer amb 1.40,43. El defensor del títol, l’austríac Mathias Mayer, finalitzava novè amb 1.41,46.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT