PUBLICITAT

Andorra la Vella

Saboya avala creació d’una plataforma per a inversors

Un nou espai per fomentar i centralitzar l’atracció d’especuladors

Per El Periòdic

La creació d’una plataforma d’inversors és la proposta més destacada de l’estudi Construint un ecosistema emprenedor a Andorra que va presentant ahir Oriol Giró, de l’empresa Emindset Law. La proposta va rebre l’aval del ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, present a l’acte. L’objectiu de la plataforma és que centralitzi i fomenti l’atracció d’inversors –andorrans i estrangers– que vulguin invertir en empreses andorranes o que, sent estrangeres, vulguin vincular-se a Andorra. Segons informa l’agència ANA, aquesta iniciativa s’hauria de vehicular a través de trobades entre els inversors i els emprenedors, dutes a terme per la Incubadora NIU (Andorra Telecom), entitats bancàries andorranes, o d’altres agents.

També es proposa la creació d’una comissió, impulsada per la Cambra de Comerç, que aplegui les empreses del país que estan implantant mesures de millora de la gestió de personal, per tal de veure com adaptar-les al teixit empresarial andorrà. Un altre factor que recull l’estudi és l’accés al finançament que guarda una relació directa amb la productivitat de l’empresa, les taxes de creació i creixement, la innovació tecnològica i la probabilitat d’entrar i sobreviure en mercats internacionals. Així mateix es considera un aspecte important la millora i simplificació de tràmits administratius.

Comissió de treball

Aquest estudi és el resultat de la feina duta a terme per una comissió de treball que s’ha creat amb l’objectiu d’identificar els problemes, els reptes i les solucions que poden comportar l’atracció d’empreses al Principat. Aquesta està formada per representants d’entitats com ara la Cambra de Comerç, el Govern, Actua, Crèdit Andorrà, Andorra Telecom, NIU, NAOS, Ecotècnic i Emindset Law.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT