PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS veu «secretisme» en la negociació amb l’FMI

López demana informació sobre les reunions mantingudes

Per El Periòdic

El conseller general del PS, Pere López, durant una sessió parlamentària.
El conseller general del PS, Pere López, durant una sessió parlamentària. | Maricel Blanch

El conseller general del PS, Pere López, lamenta el «secretisme» que està portant el Govern amb les negociacions per a la possible adhesió d’Andorra al Fons Monetari Internacional (FMI). Per aquest motiu, ha tramitat avui una demanda d’informació mitjançant la qual vol tenir accés a les diferents comunicacions i actes de les reunions celebrades amb l’organisme, incloent-hi també la petició de quins requisits s’exigirien al Principat per passar a ser membre. 

En concret, el parlamentari socialdemòcrata demana, en primer lloc, «les actes de totes les reunions celebrades» entre l’executiu i representants de l’organització. També reclama «totes les comunicacions (cartes, mails i d’altres)» així com «tota la informació tramesa entre ambdues parts relativa als requeriments per a ser membre». Per últim, López vol poder accedir a «tota la informació tramesa relativa als requeriments econòmics i financers necessaris» per incorporar-se a l’organisme.

No hi ha treball conjunt 

Vist el «secretisme» del Govern, el conseller general socialdemòcrata dona per «trencat» el «possible treball conjunt que hi havia» i assegura que «és l’Executiu qui ho ha fet amb l’anunci desafortunat de la setmana passada». López també critica que «tenen congelada la informació des de fa un any i no la fan arribar a la comissió».

Per al parlamentari, Eels ciutadans tenen dret a conèixer aquesta informació» i entén que «si no la demanem i l’acabem comunicant, tot això acabarà en una negociació secreta, d’esquena a la població», fet que no és correcte «quan parlem de molts milions d’euros i uns requeriments molt elevats». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT