PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Guàrdia Civil comissa material de col·lecció valorat en 67.800 euros

Els agents han detingut un ciutadà francès de 47 anys a la Farga de Moles

Per El Periòdic

Material decomissat per la Guàrdia Civil.
Material decomissat per la Guàrdia Civil. | GUÀRDIA CIVIL

La Guàrdia Civil va decomissar dijous passat material numismàtic i de col·leccionista valorat en 67.827 euros a la duana de la Farga de Moles. La intervenció es va produir cap a les 11:45 hores, quan en registrar el vehicle d’un home de 47 anys i de nacionalitat francesa, els agents van trobar 1.021 monedes, 75 estoigs de monedes, més de 22.400 bitllets facsímils i quatre àlbums de bitllets facsímils. El material estava a l’interior de diverses caixes situades al maleter del vehicle. 

Les monedes intervingudes que van poder ser taxades ascendeixen a un valor de mercat d’11.200 euros. Aquest valor, però, no es correspon amb el seu valor facial, que és considerablement inferior. Pel que fa als bitllets facsímils, es tracta de bitllets fabricats amb les mateixes tècniques i mesures de seguretat que els de curs legal, però amb valor facial zero.

Un cop verificades les quantitats pels agents en les dependències de l’Agència Tributària i en presència de l’Oficial de Viatgers, es va valorar la quantitat intervinguda, tot i que a hores d’ara manca el peritatge dels quatre àlbums i de diverses monedes. Davant d’aquests fets, es va procedir a aixecar acta per contraban de mercaderies que preveu la Llei Orgànica 12/1995 de Repressió de Contraban (Art. 2.1.a).

El material va quedar dipositat a la duana de la Farga de Moles a disposició de l’Administrador. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT