PUBLICITAT

Almeria

Cardelús inicia el 2018 amb 50 voltes al circuit d’Almeria

«El primer test de pretemporada és per recuperar sensacions», assegura el pilot andorrà

Per El Periòdic

Cardelús, rodant durant la jornada d’ahir al circuit d’Almeria.
Cardelús, rodant durant la jornada d’ahir al circuit d’Almeria. | CRT

Xavier Cardelús va donar ahir el tret de sortida a la pretemporada després de prop de tres mesos sense pujar a una moto de competició. El pilot andorrà va escollir el circuit d’Almeria com a escenari dels primers quilòmetres de preparació, en un test ideat sobretot pensant en el treball que cal per tornar a l’activitat, tant pel pilot com per l’equip Stylobike.

La primera presa de contacte amb l’asfalt en un traçat totalment nou per Cardelús i que, a més a més, ha sofert diferents modificacions al llarg dels últims mesos, no es va produït fins les dotze del migdia perquè la pista encara estava humida a causa de la pluja que va caure dilluns. Al llarg de la jornada, l’andorrà va completar  50 voltes al traçat andalús, que és «molt tècnic i exigent», però ho va fer amb diverses visites a boxes ; no hi havia cap altre objectiu que recuperar sensacions i engegar la dinàmica de treball de l’equip.

El pilot de l’equip Stylobike valora d’aquesta manera la feina feta en la primera jornada d’entrenaments: «Amb aquest primer test de pretemporada pretenem únicament posar-nos en marxa; tornar a pilotar la Kalex, recuperar sensacions i verificar que el treball físic que estem fent va pel bon camí a l’hora d’aplicar-lo al pilotatge», va apuntar. 

Avui, de nou a l’asfalt

«Mai no havia rodat en aquest circuit que, a més a més, ha estrenat una variant nova de la qual no hi havia cap mena de referència de temps i, en alguns casos de traçades. Es tracta d’anar-se posant en mode competició progressivament i això és el que hem fet avui i continuarem fent demà», va valorar Cardelús , qui va admetre que la feina feta ahir va ser «força positiva» i que des del punt de vista físic «he tingut les molèsties lògiques que produeix el fet de tornar a pilotar una moto de Gran Premi després de mesos de no haver-ho fet, però no es tracta de res que no ens esperéssim».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT