PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Entre sis i set incidències al dia als parcs infantils escaldencs

El vigilant que hi ha en aquests espais no ha registrat infraccions greus

Per El Periòdic

Un home llegeix el diari al parc infantil del Prat del Roure, al clot d’Emprivat.
Un home llegeix el diari al parc infantil del Prat del Roure, al clot d’Emprivat. | Tony Lara

Tres mesos després que el clot d’Emprivat, la plaça dels Dos Valires i la pista polivalent de l’avinguda Sant Jaume incorporessin un servei de seguretat privada, el conseller de Serveis, Manteniment i d’Urbanisme del comú escaldenc, Josep Ramon Tudel, va fer-ne una bona valoració. Segons va explicar, les incidències que s’han detectat durant aquest temps «no han estat massa greus i les hem pogut solucionar totes sense cap enrenou important». 

Infraccions lleus

Sobre el tipus de problemes, va apuntar que els que més s’han repetit estan relacionats amb els gossos, que entren a dins dels parcs infantils tot i estar prohibit i senyalitzat. Com a fets puntuals, en canvi, va destacar algun cas de consum de drogues i algun aldarull provocat per una baralla. 
Segons les dades que el Comú d’Escaldes-Engordany ha recollit durant aquest temps, de mitjana, van comptabilitzar-se entre sis i set incidències per dia, tot i que van registrar-se jornades amb cap i d’altres amb una quinzena. La majoria de casos, al voltant d’un 90%, va aconseguir resoldre’ls el mateix vigilant de seguretat amb la seva simple presència al lloc i avisant els infractors. Només en un cas concret, va comentar Tudel, es va haver d’amenaçar d’avisar la policia, però no va ser necessari que acabés intervenint. 
Dota manera, el conseller escaldenc va remarcar que no serà fins a l’estiu que es veurà realment el funcionament d’aquest servei, o almenys quan faci més bon temps, ja que es va decidir contractar a finals de l’any passat, amb l’objectiu de vigilar alguns parcs infantils del centre de la parròquia, però la climatologia d’aquests primers mesos no és la millor per passar llargues estones al carrer. 

El comú estudiarà si cal ampliar l’horari del treballador per garantir la seguretat també durant la nit

Com ja apuntava el concurs públic, la tasca del vigilant s’allargarà durant tot el 2018. Josep Ramon Tudel va valorar que «amb un efectiu és més que suficient per anar donant voltes pels parcs del sector que hem marcat a l’actualitat». Si s’hagués de desplaçar a altres zones de la parròquia, no obstant, sí que seria inviable. 
Tot i així, el conseller va afegir un matís sobre l’horari del treballador, que ara és de 9 a 21 hores. Tudel va manifestar que el van debatre molt i que és l’únic aspecte que podria variar en un futur. «De moment no tenim prou informació sobre si és correcte o no», va confessar. L’escaldenc va explicar que el dubte, bàsicament, era si contractar el vigilant de dia o de nit, però que van entendre que durant el dia era quan hi havia més gent i que per això era bo que hi fos.
De tota manera, a finals d’any, quan es faci la valoració definitiva, es podria allargar l’horari o adaptar-lo segons les necessitats que s’hagin recollit durant tot aquest temps.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT