PUBLICITAT

París

Andorra, contra la discriminació en l’àmbit de l’ensenyament

El conveni també promou la igualtat d’oportunitats

Per El Periòdic

La directora general de la Unesco, Audrey Azoulay
La directora general de la Unesco, Audrey Azoulay | EL PERIÒDIC

El Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior va dipositar dimarts l’instrument d’acceptació del Conveni relatiu a la lluita contra la discriminació en l’àmbit de l’ensenyament de la Unesco a la directora general d’aquest organisme internacional, Audrey Azoulay. Aquest conveni, del qual 103 països en són part, té com a objectius, d’una banda, la lluita contra la discriminació en l’àmbit de l’ensenyament i, d’altra banda, l’adopció de mesures per promoure la igualtat d’oportunitats. El conveni és el primer instrument internacional, amb caràcter vinculant, que garanteix i desenvolupa els principis fonamentals de no discriminació i d’igualtat d’oportunitats en l’àmbit de l’educació.
La regulació vigent a Andorra compleix amb els preceptes i l’esperit del conveni. Tanmateix, reconeix el valor del conveni i considera que la seva ratificació reafirma la voluntat d’Andorra de pertànyer a la comunitat internacional i de continuar fent de l’educació un dels seus principals actius. La incorporació al conveni es va aprovar pel Govern el 23 d’agost del 2017 i el Consell General el va aprovar en la sessió del 20 d’octubre del 2017.
Els responsables del ministeri es van reunir dimarts a París amb Audrey Azoulay. Durant la trobada, van tractar la convivència a Andorra dels tres sistemes educatius públics gratuïts i de lliure elecció i els valors d’inclusió social que aquest fet representa. Així, van identificar possibles línies de col·laboració com en el marc del desenvolupament de les competències per a una ciutadania democràtica, projecte que s’està ja treballant conjuntament amb l’UdA per tal de desenvolupar una formació inicial que permetrà capacitar els professors en competències per a una ciutadania democràtica. El projecte, en què hi col·labora el Consell d’Europa, té com a objectiu conscienciar als joves ciutadans, prevenir la radicalització i consolidar la democràcia.
 La reunió també va servir per tractar la renovació de la càtedra Unesco de la Universitat d’Andorra, entorn a noves tecnologies de la informació, així com la continuïtat del programa Art Camp Andorra sobre cultura per la pau.

comissió mixta / La comissió mixta francoandorrana en l’àmbit de l’ensenyament es va reunir dimarts a la seu del Ministeri d’Educació Nacional, de l’Ensenyament Superior i de la Recerca francès a París, en el marc de les trobades ordinàries que se celebren anualment.
Ambdues delegacions van tractar aspectes relatius a la convivència i l’evolució dels diferents sistemes educatius al país, i es va parlar de manera específica, de la presència del sistema francès al Principat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT