Els andorrans fallen a l’eslàlom

Hirschbuehl guanya a la segona mànega

Xavi Salvadores aconsegueix ser 32è a la primera mànega.
Xavi Salvadores aconsegueix ser 32è a la primera mànega. | GRANDVALIRA

No va poder ser. Jornada dolenta pels esquiadors de casa a l’eslàlom de les finals de la Copa d’Europa d’esquí alpí celebrada a Grandvalira.

La neu acabada de caure i les altes temperatures van obligar als corredors a prendre les màximes precauciones per no quedar-se fora de la prova.

Xavi Salvadores va aconseguir ser 32è a la primera mànega però va fallar a la segona. Havia marcat un temps de 59,07 a la primera baixada, a 5,15 del croat Matej Vidovic. Per altra banda, Àxel Esteve i Àlex Rius no van poder finalitzar la primera mànega.

Aquests mals resultats es van produir mentre l’esquiador austríac de 27 anys Christian Hirschbuehl feia una exhibició durant la segona mànega i es catapultava cap a la primera posició amb un temps de 51,56. Partia com a 13è classificat i va ser capaç de pujar al calaix més alt del podi amb un temps total de 1.46,70.

L’alemany Dominik Stehle va acabar en segona posició, marcant un temps total de 1.46,72, després de dues baixades molt regulars. Vidovic va ser tercer amb un temps total de 1.46,75.

La cursa va resultar molt emocionant, de fet, només cinc centèsimes van separar el guanyador del tercer classificat.

D’aquesta manera, la pista Avet es va convertir en l’escenari de la competició més tècnica de les finals de la Copa d’Europa, una prova que acollia 62 corredors de 14 països.

Pel que fa a la classificació general de la Copa d’Europa d’eslàlom, Vidovic es va emportar la classificació general després d’aprofitar la caiguda de Marc Rochat, el seu rival més directe.
Avui es disputa l’eslàlom gegant femení al mateix escenari i el súper gegant masculí a la pista Àliga del sector Tarter.