PUBLICITAT

Barcia qualifica Nomen "d'agitador social"

  • El ministre d'Ordenament diu que el lider d'ApC ha actuat de forma insultant
  • Diu que fa "alarmisme descomunal" cada vegada que una cosa no li ha anat bé
06102010_bruno
Bruno Bartolomé i Gerard Barcia aquest dimecres.. Foto: ANA / M. T.
El ministre d'Ordenament Territorial, Gerard Barcia, que ha estat present a la reunió d'aquest dimecres al matí amb els grups parlamentaris socialdemòcrata i d'ApC, ha explicat que no s'ha pogut arribar a un govern d'unitat per la impossibilitat de dialogar amb el president d'ApC, Eusebi Nomen, que ha qualificat "d'agitador social" i de fer "alarmisme descomunal" cada vegada que una cosa no li ha anat bé. Barcia ha evitat parlar del calendari d'unes eleccions anticipades i ha afegit que el Govern "no vol parlar de dissolució del Consell, sinó que primer vol treballar per aprovar la reforma fiscal amb el suport de CR". El portaveu de l'Executiu, Bruno Bartolomé, ha afegit que un cop superades les fases de la reforma fiscal i del pressupost, "ja es veurà quan correspon i si correspon parlar d'eleccions anticipades". Respecte a la proposta de CR d'acordar només la imposició directa, Barcia ha dit que "seria un primer pas però s'hauria d'intentar consensuar tot el paquet".

Barcia ha explicat que el Govern ha comunicat que a ApC la impossibilitat d'arribar a un govern d'unitar per les diferències programàtiques i també perquè ha estat impossible dialogar amb el president d'ApC, Eusebi Nomen. Barcia ha dit que Nomen "no venia amb ànim constructiu ni amb la voluntat de desencallar la situació política sinó tot al contrari", amb formes "poc curoses, maneres altisonants i volent-nos imposar uns continguts que de cap de les maneres volíem compartir".

El ministre ha afegit que ApC primer va manifestar la voluntat de participar en l'elaboració del pressupost, després va dir que era massa tard i van proposar el govern d'unitat, i "quan els hem demanat amb quin contingut", ara "el problema ja no és el govern d'unitat sinó unes reformes més aprofundides en relació a l'opinió pública", i de  "fer fora a un seguit de funcionaris". Barcia també ha posat de manifest que durant la reunió d'aquest dimecres "gairebé ens ha faltat al respecte" i que "no acceptem que se'ns insulti".

Barcia ha dit que de moment el Govern no parla de dissolució sinó d'arribar a un acord per aprovar les lleis fiscals i un pressupost de mínims perquè, amb el supòsit que hi hagués dissolució, el govern entrant pugui governar. El ministre ha dit que el tema fiscal es pactarà amb Coalició Reformista. Pactar la fiscalitat directa, tal com ha proposat CR, seria "un primer pas" però considera que la reforma fiscal inclou altres coses i per tant volen intentar consensuar tot el paquet. El ministre s'ha mostrat convençut que s'arribarà a un acord per aprovar la reforma en aquest període de sessions perquè "CR és un grup polític responsable".

Tot i que s'ha expressat la voluntat de consensuar un pressupost de mínims, Barcia ha dit que la presentació del pressupost seguirà el seu tràmit normal i que s'entrarà abans de finals de mes per tal que els grups l'esmenin com el convingui, i al març, quan es voti "veurem què acaba passant amb el pressupost o amb un de mínims que s'hagi pogut consensuar abans".

El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, ha dit que després dels dos reptes (la reforma fiscal i el pressupost de mínims) "la conseqüència, i no la causa, poden ser o no les eleccions anticipades".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT