PUBLICITAT

Andorra la Vella

Actua exposa a Itàlia el seu model d’innovació

El director de la fundació fa una xerrada sobre l’anàlisi dels fluxos turístics

Per El Periòdic

Marc Pons en la ponència.
Marc Pons en la ponència. | Actua

El director de la Fundació ActuaTech, Marc Pons, va explicar ahir a Florència com treballa Andorra la innovació en el camp del turisme, des del punt de vista de l’anàlisi de dades i l’ús de sensors per millorar-ne la seva eficiència, competitivitat i sostenibilitat. Va fer-ho en el congrés Town Meeting Top Italian Destinations, on havia estat convidat pel Ministeri de Cultura i Turisme d’Itàlia amb l’objectiu d’agafar idees per poder desenvolupar i gestionar d’una manera sostenible els fluxos turístics a les seves grans destinacions: Roma, Florència, Nàpols, Venècia i Milà. 
Aquestes ciutats han vist augmentar significativament els seus fluxos turístics en els darrers anys i ara estan duent a terme un debat públic sobre com gestionar de forma sostenible el fenomen turístic, que involucra tota la comunitat. En aquest sentit, el director general de Turisme d’Itàlia, Francesco Palumbo, va destacar que «hem convidat Andorra a fer una xerrada perquè és una destinació on s’ha desenvolupat fortament el sector turístic i es mou ara en el camp de la innovació». 
Per la seva banda, Pons va explicar que «per a nosaltres és molt important que països com Itàlia es fixin en la nostra feina. Hem compartit el que estem impulsant des d’Actua i també hem aprofitat per intercanviar coneixements amb experts de les ciutats italianes més importants». El director d’ActuaTech va centrar bona part de la seva intervenció a exposar com desenvolupar habilitats d’anàlisi de dades turístiques, també en funció predictiva, i a ensenyar a utilitzar-les per desenvolupar serveis turístics personalitzats, millorar l’experiència dels visitants i fer que els fluxos turístics siguin més sostenibles. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT