PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els tres nous radars, en marxa dimarts vinent

Els aparells són a la CG1, la CG2 i la recta de la Margineda

El radar de tram de la CG2 a la sortida del túnel dels Dos Valires en direcció a Encamp
El radar de tram de la CG2 a la sortida del túnel dels Dos Valires en direcció a Encamp | Agències / D.R.

Els dos nous radars de tram instal·lats a la CG1 i a la CG2 entraran en funcionament el pròxim dimarts 3 d’abril. En el primer cas, regularà la velocitat entre la borda Sabater i la frontera hispanoandorrana, al llarg d’un tram d’un quilòmetre, on es pot circular com a màxim a 90 quilòmetres per hora. L’altre cinemòmetre està situat a la CG2, entre la sortida del túnel de les Dos Valires fins a la rotonda sud d’Encamp, passat el túnel de Ràdio Andorra. Es tracta d’un tram de gairebé dos quilòmetres on la velocitat màxima autoritzada és de 70 quilòmetres per hora, segons informa l’ANA. 

El mateix dimarts també es posarà en marxa un nou radar fix a la recta de la Margineda, que té en compte els dos sentits de la circulació i que sancionarà els vehicles que circulin a més de 70 quilòmetres per hora.  Tal com va anunciar el Govern, la instal·lació dels tres nous cinemòmetres de control de velocitat del trànsit tenen com a objectiu reduir els accidents de trànsit originats per les velocitats excessives a les carreteres CG1 i la CG2.

El primer radar de tram s’ha instal·lat poc abans del Punt de Trobada, entre els quilòmetres 9,4 i 10,4 de la CG1. L’altre està situat a la zona de la Bartra i la Valira Nova d’Encamp, En concret, s’ha instal·lat entre els quilòmetres 2,6 i 4,3 de la CG2. El radar fix de la Margineda està ubicat al quilòmetre 5,5. 

La posada en marxa dels nous aparells es fa després que l’Àrea de Mobilitat i Pavimentació ha donat per acabades les tasques d’instal·lació, calibratge i certificació corresponents. A tal efecte s’ha lliurat tota la documentació normativa de funcionament i calibratge al Servei de Policia per la seva posada en funcionament. 

En paral·lel, durant l’any, Mobilitat i el Servei de Policia faran campanyes de seguretat viària per conscienciar els conductors de la necessitat d’adaptar la velocitat a la normativa i a les característiques de les diferents carreteres del país. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT