PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La minoria a Escaldes reclama l’estudi de l’heliport

Els consellers a l’oposició volen saber en quin estat es troben els informes

Per El Periòdic

La façana del Comú d’Escaldes-Engordany.
La façana del Comú d’Escaldes-Engordany. | Sergi Pérez

Els consellers de les dues minories al Comú d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell, per part del PS+I, i Marc Magallón, de L’A+I, van tramitar ahir una pregunta a la majoria per saber en quin estat es troben els informes i estudis sobre el terreny de les Tresoles com a possible ubicació de l’heliport nacional. La qüestió serà tractada al consell de la corporació previst per demà. Des de les dues formacions es mostren contraris al projecte i lamenten que el Govern encara no els hagi facilitat la documentació promesa.

Vendrell i Magallón recorden a l’escrit entrat a tràmit que fa un any el ministre Jordi Torres va exposar a tots els consellers el projecte de l’heliport a les Tresoles i «es va comprometre» a fer-los arribar els informes tècnics que el Govern va adjudicar l’estiu de l’any passat. Els consellers es qüestionen si ja s’ha lliurat l’estudi. En cas que s’hagi fet, demanen una còpia «en la major brevetat possible». Si no s’ha entregat, els consellers emplacen la cònsol major d’Escaldes, Trini Marín, a sol·licitar urgentment els informes al Govern. 

Des de PS+I, Vendrell posa en relleu la preocupació que els genera el projecte perquè «representarà un cost econòmic molt important, no només per a Escaldes-Engordany o Encamp, sinó per a tot el país». En aquest sentit, remarca que el lloc escollit suposarà una inversió «molt elevada», ja que «té pendent i s’haurà de fer amb terrasses». 

A més, s’apunta que no es té garantit que no hi hagi afectació sonora pels habitants de la vall central. Per això considera important «sumar esforços i crear sinergies» amb la formació liberal «per expressar el nostre rebuig a la instal·lació».  

«Cal ser molt curosos de posar l’heliport en una zona on la viabilitat de la infraestructura no estigui assegurada», apunta Magallón.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT