PUBLICITAT

Andorra la Vella

Dos anys de presó ferma per al músic belga acusat d’abús sexual

L’autor també és condemnat a 15 anys d’expulsió del Principat

Per Lara Ribas

Entrada a l'edifici de la Seu de la Justícia
Entrada a l'edifici de la Seu de la Justícia | Alex Lara

El Tribunal de Corts va dictar ahir cinc anys de presó per al músic belga que havia abusat sexualment d’una dona mentre dormia a l’habitació d’un hotel del Pas de la Casa al febrer del 2017. D’aquests cinc anys, dos són de presó ferma –tot i que el condemnat ja n’ha complert més d’un perquè es troba al centre penitenciari de la Comella des del febrer de l’any passat–, però la resta són substituïbles per 15 anys d’expulsió del Principat. El tribunal de primera instància va imputar-lo pel delicte d’acte sexual sense consentiment amb accés carnal per via vaginal i també va imposar-li una indemnització de 9.000 euros a la víctima en concepte de responsabilitat civil.

Pena inferior

El Ministeri Fiscal, no obstant, havia demanat sis anys de presó ferma per a l’acusat i l’abonament de 12.000 euros en concepte de perjudici moral, ja que la relació entre el músic i la noia també belga no hauria estat consentida i, a més, la víctima pràcticament no s’hauria adonat dels fets perquè en aquell moment estava adormida, segons va sostenir la fiscal durant el judici. El condemnat havia reconegut l’acte sexual però va assegurar que hi havia hagut voluntat per part de les dues parts. Per això, l’advocat defensor n’havia demanat l’absolució.

L’òrgan judicial també li imposa una indemnització de 9.000 euros en concepte de responsabilitat civil

Els fets es remunten més d’un any enrere, al 7 de febrer del 2017, quan la víctima es trobava de vacances al Pas de la Casa amb unes amigues. La nit del 6 van anar a l’actuació del grup de música de Bèlgica Zwart Werk, una banda de hip-hop amb quatre integrants que són fills de migrants africans. Després del concert, van unir-se als músics per prendre alguna cosa en una discoteca i quan l’establiment va tancar ells van convidar-les a l’hotel on estaven allotjats. Van estar jugant a cartes en una sala on hi havia una càmera de videovigilància fins que les amigues van retirar-se i la víctima va decidir quedar-se amb un dels components del grup amb qui després va mantenir relacions sexuals consentides en el sofà. 

Versions oposades

Segons la fiscal del cas, després de l’acte sexual la víctima va quedar-se adormida i, com mostraven les imatges, el músic va retirar-se al lavabo de la sala just al mateix moment que entraven a l’habitació dos integrants més de la banda belga. Tots dos van abaixar-se els pantalons i mentre un d’ells penetrava la noia que estava estirada al sofà i d’esquenes, l’altre observava els fets dempeus alhora que es masturbava, uns fets dels quals no hi ha imatges perquè la càmera només enregistrava seqüències de curta durada i intermitents.

El condemnat havia reconegut la relació amb la noia però sempre va sostenir que havia estat consentida

La víctima, tal com va declarar a través de videoconferència en la vista oral, es va despertar amb la sensació que algú estava traient el penis de la seva vagina. En obrir els ulls, va veure el condemnat al seu davant rient-se, però de seguida ell i el seu company es van retirar al lavabo i va sortir-ne el músic amb qui havia mantingut relacions consentides. Després d’agafar el mòbil i vestir-se, va sortir de l’habitació plorant i alterada a la recerca d’ajuda. 

Segons l’advocat defensor, no obstant, el seu client sempre va sostenir que havia mantingut relacions sexuals amb la noia totalment consentides i que abans li havia preguntat si estava bé i en cap moment va dir-li que s’aturés ni que continués. Tot i així, la víctima va explicar que ella havia trucat al centre penitenciari per parlar amb l’acusat i que aquest va reconèixer-li els fets. Segons va declarar, a més, el mànager de la banda musical va posar-se en contacte amb ella per oferir-li diners a canvi que retirés la denúncia. 

La defensa del condemnat va argumentar durant el judici que la versió de la víctima trontollava perquè era inviable que no s’hagués adonat de la penetració tenint en compte que en aquell moment el músic de la banda pesava més de 110 quilograms.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT