PUBLICITAT

Andorra la Vella

Inici d’obres a Meritxell

Marsol reitera que es compliran els terminis i espera que la remodelació sigui «per molts anys»

Per Meritxell Prat

Conxita Marsol i la resta de membres de la corporació en la visita a l’inici de les obres de l’avinguda Meritxell ahir al matí.
Conxita Marsol i la resta de membres de la corporació en la visita a l’inici de les obres de l’avinguda Meritxell ahir al matí. | MARICEL BLANCH

Les obres de remodelació de l’avinguda Meritxell han començat avui, puntualment, a les vuit del matí. Els treballs, que abracen el tram comprès entre el carrer de la Unió i el carrer Bisbe Príncep Iglesias, hauran d’estar acabats el 3 d’agost i la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va reiterar la seva confiança en el compliment dels terminis i en el fet d’aconseguir una reforma que finalment sigui del grat de tothom i perduri en el temps. «Som conscients que l’avinguda ha patit durant anys obres que no han acabat de donar el resultat que esperaven els que ho van fer. Ara creiem que aquesta és una obra que dignifica. No és res espectacular, posar granit, millorar i donar qualitat. Estem segurs que aquesta vegada tindrem una obra per molts anys», va assegurar Marsol en una visita amb la premsa a les obres. 


Un dels grans reptes serà complir amb uns terminis que des de l’inici s’ha admès que són justos. «Les empreses estan amb ganes, animades i estem segurs que això funcionarà molt bé i que el 3 d’agost podrem inaugurar l’avinguda», va exposar, afegint que considera que no serà necessari aplicar les sancions previstes per possibles retards perquè «es compliran els terminis». En aquest sentit va posar com a exemple els treballs d’embelliment de l’avinguda Tarragona que s’han avançat 15 dies.

Darrer tram 

Cal tenir present, això sí, que el tram comprès entre Bisbe Príncep Iglesias i les Canals encara no s’ha adjudicat per consell de comú, si bé la junta de Govern ja va decidir la setmana passada que les obres les faci la UTE Locubsa Unitas. La idea és que els treballs puguin començar dilluns i que es puguin acabar més aviat del previst.


També el responsable de la direcció facultativa, Jordi Llovera, va assegurar que «està tot planificat i organitzat» i per tant «la idea és acabar dins els terminis i que molestem el menys possible els comerciants». Minimitzar les molèsties, justament, serà la part més complicada a què s’haurà de fer front.  «Serà el més dificultós, molestar-los el mínim possible, que els turistes puguin seguir entrant a comprar i que puguin funcionar amb la màxima normalitat possible. Aquest és l’objectiu que ens hem marcat», va manifestar Llovera.


Durant quatre mesos una vuitantena de persones treballaran a l’eix comercial de les 8 del matí fins a les 10 de la nit de dilluns a divendres. Marsol va indicar que ha parlat amb comerciants i propietaris i que el clima és positiu. «Ho assumeixen amb ganes i són conscients que serà per a bé i que val la pena el sacrifici», va exposar, afegint que fins i tot alguns botiguers han decidit aprofitar i tancar el local per fer-hi reformes i millores. 


De fet, la cònsol va recordar que el lema d’aquest any a la parròquia és «paciència», un concepte que han fet constar en el prospecte informatiu que es repartirà a totes les llars perquè tothom pugui estar al corrent de com aniran les obres i els canvis que patirà la circulació. 

Circulació 

De moment no s’han registrat problemes però es preveu que un cop avui comencin les classes la densitat de trànsit es concentri al carrer Prat de la Creu, per on es desviaran tots els vehicles provinents de l’avinguda Doctor Mitjavila. Pel que fa als alumnes del Sant Ermengol, el bus llançadora canvia la sortida, que es farà des de davant del comú, i a la tornada es deixaran els alumnes a la plaça Guillemó. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT