PUBLICITAT

Andorra La Vella

Armengol aposta per un aeroport dins d’Andorra

El nou president creu que la construcció beneficiaria el turisme

Per Victoria Gómez Pérez

El nou president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol, ahir.
El nou president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol, ahir. | SERGI PÉREZ

La Cambra de Comerç ha presentat aquesta tarda la seva nova Junta Comitè. Després d’una votació presidida pel Ministre d’Economia, Gilbert Saboya, s'ha escollit com a nou president a Miquel Armengol, qui afronta el nou mandat amb «moltes ganes»i amb l’objectiu d’avançar, especialment, en l’e-commerce.

Segons ha reconegut, l’acord amb la Unió Europea i la lliure circulació de mercaderies, és «un gran repte», ja que obre les portes a l’e-commerce, el que suposa facilitar la venda de mercaderies a tot el món. És la tendència que el sector en general està seguint i que la Cambra ja va analitzar l’any passat amb Duana i diferents empresaris. Armengol creu que ara és el moment d’apostar per la lliure circulació, ja que és un tema que el «motiva molt» i té «tres anys per endavant» per aconseguir-ho. En la mateixa línia ha destacat que tenen intenció de mantenir les relacions amb les cambres espanyola i francesa, fins i tot amb la de Luxemburg, però l’ambició és en les més llunyanes, així com la participació en les cimeres iberoamericanes i la que Andorra acollirà el 2020.

En relació a la diversificació econòmica, Armengol ha assegurat que es buscaran alternatives al tabac, però no és «gens fàcil». A més, ha reconegut que el problema del Principat és que està «enclavat al mig dels Pirineus», pel que es podria plantejar la possibilitat de construir un aeroport, a més de l’heliport oficial. El nou president considera que el turisme de luxe no visita Andorra perquè és a 300 quilòmetres de l’aeroport més proper. 

 

Formació de professionals 

L’objectiu ja no és tant aconseguir que la gent vingui a Andorra a comprar, sinó a fer turisme, tot i que «de passada, també compraran», ha assegurat. Per aquest motiu, s’està treballant tant en la qualitat de les instal·lacions, com les «excel·lents» pistes d’esquí, com en la creació de nous professionals. Aquesta formació, considera la nova Cambra, és bàsica per aconseguir uns bons resultats dins el sector turístic i, de retruc, en tota l’economia del país. Així mateix, Armengol ha recordat que l’any passat mil persones van participar en els cursos de formació de la Cambra. «Hem d’aprofitar els beneficis de ser un país petit», va concloure. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT