PUBLICITAT

Casal, a l?exigent marató del Toubkal del Marroc

R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Óscar Casal, durant una cursa d?aquesta temporada al Principat Foto: EL PERIÒDIC

El corredor de muntanya Óscar Casal disputa avui l’exigent marató del Toubkal, al Marroc, carrera que tanca el calendari de la Copa de les Nacions –Mountain Running International Cup-Grand Prix of the Nations 2010– i en la classificació general de la qual l’andorrà aspira a finalitzar en una meritòria 5a posició. Casal ha debutat aquesta temporada en aquest tipus de competicions.

El corredor de la FAM, que ha hagut de pagar-se el viatge perquè aquesta cursa la federació no la tenia prevista, es presenta al Toubkal després d’una intensa temporada i en una recta final en la qual assegura que es troba en perfectes condicions, encara que amb algunes molèsties físiques que, amb tot, no l’impediran rendir al màxim nivell. Casal considera aquesta fita el premi a tot l’esforç de la temporada, i és per això que lluitarà per acabar entre els deu primers per assegurar-se la 5a plaça de la general, ja que els punts es dupliquen en aquesta última carrera del calendari de la Copa de les Nacions.

L’últim entrenament de Casal abans de viatjar cap al Marroc va ser dissabte passat, amb quatre hores de sessió amb carrera que el van posar a prova. La por de l’atleta seran principalment els quilòmetres de la cursa (42) i l’altitud màxima, 4.167 metres.

un circuit molt exigent / La cursa compta amb 42 quilòmetres i un desnivell positiu i negatiu de 3.313 metres, amb el cim al pic del Toubkal i amb la incertesa de com respondrà el cos de Casal a aquesta altitud. El ben cert és que la duresa de la cursa radica també en l’adaptació del corredor al Marroc, per l’altitud i per l’aigua, la qual cosa ha d’anar en compte per evitar descomposicions estomacals.

En la classificació general de la Copa de les Nacions, Casal suma 165 punts, lluny dels 207 de Marc Caros, que és el quart. El líder és el francès Michel Rabat amb 321. Un dels punts a favor de Casal és que la cita marroquina comptarà amb poca participació. Ahir al tancament d’aquesta edició hi havia 59 participants en les llistes de la cursa, que tindrà lloc al matí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT