PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Univers, infinitat i més enllà

La 1a Trobada de Joves científics és la novetat de la 17a Jornada de les ciències

Per Victoria Gómez Pérez

Una ponència durant la 15a Jornada de les ciències.
Una ponència durant la 15a Jornada de les ciències. | ANA

El Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior organitza el pròxim 18 d’abril la 17a Jornada de les ciències centrada en l’evolució de l’univers. Com a innovació, també se celebrarà la 1ª Trobada de Joves científics i hi haurà una xerrada oberta al públic.

Les ponències aniran a càrrec del reconegut doctor en matemàtiques i professor titular en ciències computacionals a la Universitat de Màlaga, Francisco R Villatoro, qui també pronunciarà una altra xerrada en el Centre de Formació Professional, en el marc de la 1a Trobada de Joves científics. Aquesta segona conferència va destinada als alumnes i professors dels diferents centres escolars que participaran a la trobada científica que s’allargarà fins al migdia, amb l’objectiu fomentar la recerca i la creativitat científica entre els joves. Professors de les diverses assignatures científiques de batxillerat i membres de l’Institut d’Estudis Andorrans participen en l’organització de la trobada. 

L’activitat pretén fomentar les assignatures de biologia i geologia, matemàtiques i física i química per desvetllar l’esperit crític dels joves. Així mateix, vol permetre als professors i alumnes dels diferents sistemes educatius treballar plegats, per compartir experiències educatives. És per aquest motiu que es permetrà que alumnes i professors reflexionin conjuntament en diversos tallers. Els resultats que aconsegueixen en els seus treballs i experiments es podran veure al vestíbul del Centre de Formació Professional el mateix dia.

La trobada és organitzada pel Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco. També compta amb el patrocini de FEDA i la col·laboració dels docents que participen en la 17a Jornada de les ciències (escola andorrana de batxillerat, col·legi espanyol María Moliner, col·legi Sant Ermengol i Lycée Comte de Foix).

 

Una eminència

El conferenciant Francisco R. Villatoro és enginyer en informàtica (1992), llicenciat en física (1993), doctor en matemàtiques (1998) i professor titular en ciències computacionals a la Universitat de Màlaga (2000). Actualment, és docent de diverses assignatures en informàtica, telecomunicacions i enginyeria industrial i imparteix bioinformàtica en el grau de bioquímica. Ha dirigit quatre tesis doctorals i ha publicat més de 50 articles en revistes científiques. A més, investiga en física computacional i matemàtica aplicada amb èmfasi en problemes d’enginyeria divulga la ciència des de 1998 en el seu blog. Ha participat en conferències en diferents països i acostuma a opinar en programes de ràdio i canals de televisió. També se’l pot trobar en xarxes socials i en canals de YouTube.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT