Arrenca la darrera Copa del Món d’esquí de muntanya

Els esportistes andorrans intentaran passar als quarts de final i entrar en el top 30 de la mítica prova als Alps italians

Xavi Comas, esquí de muntanya, copa del món, Andorra
Xavi Comas, esquí de muntanya, copa del món, Andorra | FAM

Arriba la darrera prova de la Copa del Món d’esquí de muntanya. La temporada s’acaba amb les curses que es disputen avui i diumenge a Itàlia, a la 44a edició de l’ Ski Alp Race, a Madonna di Campiglio. L’equip nacional per a aquesta cita està format per Xavi Areny, Gerber Martin i Jordi Solé, en categoria sènior, i Sergi Casabella, Carles Serra i Arnau Soldevila en júniors.

Avui se celebra l’esprint i demà passat està programada la cursa individual, amb un recorregut de 18 kilòmetres i amb 1.800 metres de desnivell, amb sortida i arribada al refugi Boch, situat a 2.085 metres d’alçada.

«Els objectius són els mateixos que durant tota la temporada. A la primera prova volem entrar un o dos atletes als quarts de final de les dues categories i amb la cursa individual, busquem un top 30», comenta Xavi Comas, tècnic de l’equip.

Per altra banda, creu que «és la darrera prova i que, per aquest motiu, estan motivats al màxim i arriben amb bona forma després d’una aturada de quasi un mes», explica. A més, «és una cursa alpina i molt maca que dóna un extra». Així,  s’ha d’intentar fer un últim bon paper.

En aquest sentit, a la darrera prova celebrada, els Campionats d’Europa a la falda del volcà etna, Areny va protagonitzar una carrera impecable i va obtenir el cinquè millor temps en la fase classificatòria abans que s’anulés la prova.

Pel que fa a la categoria júnior, cap dels tres representants de l’equip de la FAM va superar les semifinals. Sergi Casabella va finalitzar el 15è, Carles Serra, 19è i Arnau Soldevila, 23è.
Aquest cap de setmana toca complir. És la darrera oportunitat de la temporada.