PUBLICITAT

De la Rosa, presentat al BP com a solució fins a final de temporada

RAFA MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El porter Marimón rep De la Rosa ahir a l?entrenament, amb el segon tècnic, Carles Riba, al costat, i els jugadors Aitor, Aranburu i Llamas Foto: TONY LARA

Xavi de la Rosa va ser presentat ahir a la tarda com a nou entrenador del BP Andorra en el que és, com ja va avançar EL PERIÒDIC en l’edició d’ahir, un acord a tres bandes entre el tècnic, el club i la Federació Andorrana de Futbol (FAF), per a la qual treballava i treballarà segons estava establert, tot i que ho farà a temps parcial, i no a temps complet com era fins ara. El consens arriba després que la FAF hagi considerat que cedir el seu seleccionador és sortir al rescat del futbol sala del país.

«La nostra filosofia és la mateixa, però pel bé del futbol sala la nostra obligació com a federació és ajudar al club que passa per una situació complicada». Així es va expressar ahir el president de l’ens federatiu, Toni Giribet, durant la presentació a la seu de la FAF –detall important– de De la Rosa com a substitut de Jandro Álvarez a la banqueta del BP. I tot davant la presència del president del club, Rubén Ponce, el seu director gerent, Emili Puig, el responsable del futbol sala de la FAF, Jorge Pinheiro, el president de la federació i el mateix De la Rosa, en una imatge clara d’unitat i de lluita per un objectiu comú. Això, però, contrasta amb la poca sintonia de fa uns mesos, quan el tècnic va ser presentat com a seleccionador i la FAF es va negar a què treballés al mateix temps per al club. «És una situació excepcional», va dir ahir Ponce, el qual hi va afegir: «Hem de donar-li les gràcies a la federació per donar-nos un cop de mà en aquests moments».

Giribet va explicar que el club es va posar en contacte amb ells per poder incorporar De la Rosa, i que el mateix tècnic «va dir que ho podria assumir», amb la qual cosa l’acord va ser ràpid. Amb tot, De la Rosa va agafar la paraula per deixar clara la seva postura: «Sóc seleccionador nacional, em feia i em fa il·lusió ser-ho, l’única cosa que canvia ara és que potser tindré més llibertat perquè treballaré a nivell interí». La resta del seu temps estarà dedicat al BP, el qual va començar a entrenar ahir mateix, després de la presentació.

ARA ES TREBALLA PER EVITAR ABSÈNCIES/ La doble feina que tindrà ara De la Rosa implicarà algunes qüestions que s’hauran d’estudiar bé. El cas és que el tècnic entrena dimarts i dijous amb la tricolor –«fem més feina del que us imagineu», va dir ahir–, tant amb l’absoluta com amb la cadet i la juvenil –categories que continuen al seu càrrec– i té uns compromisos els pròxims 18 i 19 d’octubre, amb dos partits contra Eslovènia, els 12 i 13 contra Anglaterra i després la fase de classificació europea, a Irlanda a principi d’any. Això l’impedirà ser a la banqueta a alguns partits, i també a alguns entrenaments. Quan això passi, s’en farà càrrec Carles Riba, que continua com a segon entrenador i potser ara que Jandro Álvarez ja no està tindrà un rol més actiu en l’equip.

Cal destacar, en aquest sentit, que el club treballa perquè De la Rosa pugui seure a la banqueta el pròxim dissabte contra l’UPV Maristas Valencia, ja que ara tot entra en el procès burocràtic. El club, però, va confirmar que el tècnic viatjarà a Canàries per disputar el partit del pròxim dimarts contra el Gáldar en el que serà el segon matx amb De la Rosa a la banqueta.

AITOR, EL NOU CAPITÀ / La mà de De la Rosa ja es nota en l’equip. La primera decisió va ser anunciar que Aitor Rubio, segon porter, serà a partir d’ara el capità de l’equip, càrrec que fins ara era de Moisés. L’entrenador els ho va comunicar durant el primer entrenament d’ahir, en el que és una clara aposta de De la Rosa per un jugador en el qual ell té posades moltes esperances, tan per al futur del club com per a la selecció.

«utilitzarem el meu sistema» / El nou entrenador va manifestar ahir el que és una realitat, i és que, a excepció d’Aranburu, tot l’equip és el mateix de la temporada passada i per tant el coneix a la perfecció: «Hi ha tics que ja conec. Tàcticament els jugadors saben com jugarem perquè ja ho hem fet durant quasi dos anys. Utilitzarem el meu sistema, no per criticar a ningú, sinó perquè jo tinc la meva manera de fer-ho i tenim l’avantatge que els jugadors ja la coneixen». Ara bé, ja ho va dir també ahir Ponce, el president del club: «Fitxar-lo no és garantia de res, hem de ser conscients d’això». Almenys, però, es buscarà el gol.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT