PUBLICITAT

CR ratifica que aprovarà les lleis d'imposició directa

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gilbert Saboya i Joan Gabriel, davant els representants reformistes
Foto: TONY LARA

La junta executiva de Coalició Reformista (CR) va ratificar ahir a la tarda la línia d’actuació del grup parlamentari d’acabar el marc legislatiu de fiscalitat directa i després anar a eleccions, proposta que traslladarà Joan Gabriel al cap de Govern, Jaume Bartumeu avui al matí en la reunió que mantindran a l’Edifici Administratiu.

Aquesta va ser la resposta de CR al full de ruta que va fer públic el PS després del seu comitè directiu i en el qual es deia que es buscaria pactar el marc fiscal amb CR, un pressupost de mínims i convocatòria electoral a la primavera, tot i que el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, va evitar ahir a la tarda en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres parlar d’eleccions anticipades. La junta executiva de Coalició Reformista es va reunir ahir al vespre i va donar el vistiplau a la proposta del grup parlamentari reformista celebrat ahir al matí en la qual una de les solucions per trencar el bloqueig que viu el país, segons Gabriel, passa per l’aprovació de les tres lleis d’imposició directa que estan en comissió i amb el termini d’esmenes esgotat, i «donar per tancada la legislatura» ja que es tracta, segons Gabriel «d’una legislatura que es troba al punt final tot i que és el Cap de Govern qui ha de marcar el calendari». De fet, la comissió que treballa les tres lleis té com a data per presentar l’informe de la ponència el dia 25 d’octubre. Aquesta serà la proposta que té previst traslladar avui el líder reformista al cap de Govern, en una reunió que mantindran al matí, a l’Edifici Administratiu.

CR es va reafirmar així, segons Gabriel, en el rebuig al full de ruta que va fer públic el PS divendres passat després del seu comitè directiu el qual dibuixa a més del marc tributari, l’aprovació d’un pressupost de mínims i convocatòria electoral la primavera vinent, tot i que en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el seu portaveu, Bartolomé, no va concretar sobre la possibilitat d’unes eleccions anticipades. Els dirigents de CR van convocar de cara a la setmana vinent una reunió de la junta executiva ampliada, que aplega els membres del grup parlamentari i els cònsols liberals, per analitzar la situació política actual.

EL PS CONFIA EN CR / Paral·lelament, els representants socialdemòcrates van mostrar-se ahir optimistes amb la possibilitat que s’aprovi tot el marc tributari, recordant que aquest és un compromís compartit amb CR i que és possible tirar endavant.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT