PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Properes les lleis de reproducció assistida i de donació d'òrgans, cèl·lules mare, teixits i sang

El Govern confia tenir els textos enllestits abans de l'estiu, per presentar-los i entrar-los a tràmit parlamentari

Per El Periòdic

A l'esquerra, el secretari d'Estat de Salut, Joan Antoni León, durant la roda de premsa de la 4a Marató de sang.
A l'esquerra, el secretari d'Estat de Salut, Joan Antoni León, durant la roda de premsa de la 4a Marató de sang. | E.J.M.

El Govern té previst, abans de l’estiu, presentar dos projectes de llei referents a la salut: el que regularà la reproducció assistida, i el que legislarà sobre la donació d’òrgans, cèl·lules mare, teixits i sang. L’executiu vol entrar-los a tràmit parlamentari el més aviat possible, i el secretari d’Estat de Salut, Joan Antoni León, ha garantit que els dos textos estan en la fase final.

Quant a la llei de reproducció assistida, León no n’ha donat cap detall; en canvi, sobre la llei de donació de sang, teixits, òrgans i cèl·lules mare ha explicat que s’emmarcarà en la normativa comunitària. Amb la llei, s’establirà el marc legal perquè “a llarg termini” es pugui establir a Andorra un banc de sang i teixits, i també es puguin realitzar extraccions d’òrgans i, fins i tot, trasplantaments. La llei preveurà tancar acords amb els estats veïns per poder realitzar la donació d’òrgans ja que, actualment, no es poden fer a l’hospital perquè els òrgans no poden passar la frontera. D’altra banda, León ha reiterat que encara s’estan valorant els diferents escenaris per obrir una unitat de radioteràpia al Principat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT