PUBLICITAT

Gabriel avisa que no permetran "cap dilació" en la negociació de les lleis impositives directes

  • Aposta per acabar d'elaborar les tres lleis d'imposició directa que estan a tràmit parlamentari i "donar per tancada la legislatura"
  • Tramet a Bartumeu la demanda que el Govern entri a tràmit parlamentari el projecte de llei de pressupost al límit del que permet la llei
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


07102010_gabriel
El president del grup parlamentari reformista, Joan Gabriel. Foto: A.R.
El president del grup parlamentari reformista, Joan Gabriel, ha declarat que "no permetrem de cap manera una dilació dins de la Comissió" de Finances i que "sense cap motiu aparent" s'allarguin les negociacions de les tres lleis d'imposició directa. Joan Gabriel ha fet aquest avís a la sortida de la reunió que ha mantingut amb el cap de Govern a qui li ha traslladat els acords presos dimecres pel grup parlamentari reformista i la junta executiva de la coalició en els quals mostren la predisposició a acabar d'elaborar les tres lleis d'imposició directa que estan a tràmit parlamentari i "donar per tancada la legislatura". Gabriel ha afegit que li ha tramès a Jaume Bartumeu la demanda que el Govern entri a tràmit parlamentari el projecte de llei de pressupost al límit del que permet la llei, és a dir, a 31 d'octubre, per permetre el debat en la Comisisó de Finances i Pressupost de les altres lleis. En el moment que el projecte de llei dels comptes de l'Estat per al 2011 entri a la comissió, aquest passa per davant de les altres lleis.
A primera hora d'aquest matí de dijous s'han reunit el cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el president del grup parlamentari reformista, Joan Gabriel. El líder de CR ha escoltat el "pla de ruta" que li ha explicat Bartumeu i que segons Gabriel ha estat "sense sorpreses" ja que "coincideix bastant amb el que havia dit el partit".

Així doncs, Joan Gabriel li ha reiterat "la nostra predisposició per avançar i acabar amb les lleis d'imposició directa" per fer "el que més ens uneix" als tres grups parlamentaris i després "ja no té sentit que continuem". Joan Gabriel ha explicat que "li hem demanat que tramiti el pressupost el més tard possible, perquè perjudicaria el treball de les lleis impositives directes" en la comissió. Quan el projecte de llei de pressupost entra a tràmit parlamentari, com a molt tard el 31 octubre, el seu treball en la Comissió Legislativa de Finances passa a ser prioritari.

Ara bé, el president dels consellers generals reformistes ha deixat clar que "no permetrem de cap manera una dilació dins de la comissió" de Finances i que "sense cap motiu aparent" s'allarguin les negociacions de les tres lleis d'imposició directa -la llei de l'impost de societats, la de l'impost d'activitats econòmiques i la de l'impost sobre la renda dels no residents-.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT