PUBLICITAT

Andorra la Vella

Suport als discapacitats

El Govern habilita un pis a Clara Rabassa per assessorar sobre els productes que poden adquirir les persones amb una autonomia limitada

Per Lara Ribas

Fraguas realitza les explicacions les característiques del pis.
Fraguas realitza les explicacions les característiques del pis. | Maricel Blanch

Des d’un dormitori amb llit articulat i de potes d’elefant, grua-arnés i catifa anticaigudes, fins a un lavabo amb dutxa de peu pla, aixeta de mànec llarg i zero obstacles a la mobilitat, passant per una cuina amb electrodomèstics aptes per a persones amb qualsevol tipus de discapacitat, mobiliari que puja i baixa i estris adaptats. Així és el pis pilot de suport que l’Àrea de Promoció de l’Autonomia Personal ha habilitat a la segona planta de l’edifici Clara Rabassa i que va posar-se en marxa just ahir. «Amb la inauguració d’aquest espai, oferim un servei d’assessorament i de subministrament de productes de suport per a les persones amb discapacitat o dependència que respon al mandat de la llei de serveis socials i sociosanitaris», va destacar el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, durant la presentació. 

Tothom qui vulgui accedir-hi «haurà de demanar cita prèvia per poder visitar-lo i rebre l’assessorament dels professionals», va aclarir Maria Pilar Fraguas, terapeuta ocupacional i treballadora social de l’Àrea de Promoció de l’Autonomia Personal. De fet, en el pis pilot només hi ha una petita mostra dels productes de suport, però l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell també ha habilitat un altre espai amb més material i el Govern ha dissenyat un ampli catàleg que recull tota l’oferta que hi ha al mercat.

El titular d’Afers Socials va recordar que aquest suport ja s’oferia a les persones amb discapacitat i dependència, «però no d’una forma tan estructurada, ben feta i didàctica com serà a partir d’ara a través d’aquest pis mostra». Fraguas va insistir que els professionals podran fer una millor valoració de les necessitats de la persona i dur a terme una primera pràctica dels productes en el pis per detectar si són els més adequats. «D’aquesta manera, s’evitarà que adquireixin productes innecessaris o que no estiguin adaptats a la seva situació», va subratllar Espot.

PUBLICITAT
PUBLICITAT