PUBLICITAT

RD i S21 culpen Nomen de les seves sortides d'Andorra pel Canvi

  • Segons De Haro, Nomen ha tingut "formes autoritàries, narcicistes i egocentristes" durant els últims mesos
  • Frases denuncia que ApC ha deixat de ser "una plataforma oberta, plural i democràtica"
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY


El president de Renovació Democràtica, Ricard de Haro, ha assegurat que la sortida del seu partit de la plataforma Andorra pel Canvi és fruit del "desig personal" d'Eusebi Nomen. Tal i com ha explicat de Haro, el president d'ApC va sotmetre el comitè executiu a la disjuntiva de triar entre RD i Segle 21 o ell mateix. Segons el representant de la formació, el seu partit ha estat víctima d’una "treta malintencionada que no beneficia a ningú". El futur de Renovació Democràtica encara està per decidir i totes les vies queden obertes.
Entre les crítiques posades de manifest per De Haro, destaquen les que apunten a unes "formes autoritàries, narcicistes i egocentristes" per part de Nomen, que, segons ell, va iniciar fa un mes el procés per a "excloure" RD i Segle 21 de l'executiva de la plataforma i, com a conseqüència directa, del partit.
Segons De Haro, la baixa d'RD "no és per motius polítics, sinó pel desig personal d'aquest personatge que s'autoproclama alliberador i educador en les noves formes de fer política". El líder de Renovació Democràtica ha afegit que "ApC seguirà el seu camí i nosaltres seguirem el nostre", apuntant a possibles aliances futures o bé un camí en solitari acord a l'esperit "freelance" que, tal i com ha recordat, caracteritza la formació. Tot això amb un condicionant clar: "On estigui Nomen, no estarà RD".
El president de Segle21, Patrick Frases, acompanyat per Joan Vidal i Meritxell Teruel, tots tres exmembres de l'executiva d'Andorra pel Canvi en representació del partit lauredià, han comparegut davant dels mitjans de comunicació aquest dijous a la tarda per explicar la seva versió respecte la seva sortida d'ApC. Frases ha llegit una declaració en la qual ha dit que Andorra pel Canvi ha deixat de ser "una plataforma oberta, plural i democràtica" ja que "les regles del joc han canviat perquè el funcionament actual no correspon al que tots havíem acceptat" en el moment que es va fundar ApC. El president de Segle21 ha carregat directament contra Eusebi Nomen dient que "una sola persona ha imposat noves condicions" de funcionament intern d'ApC i ha reiterat els arguments que anteriorment havia desglossat Ricard de Haro pel que fa a la disjuntiva provocada per Nomen de fer escollir a l'executiva entre la seva persona o els dos partits escindits, RD i S21.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT