PUBLICITAT

Ordino

Aliments per reforçar la memòria i aportar energia

La dietista Maria Josep Rosselló explica als padrins d'Ordino com millorar la qualitat de vida

Per El Periòdic

Un moment de la xerrada de la dietista Maria Josep Rosselló, a la Casa Pairal d'Ordino
Un moment de la xerrada de la dietista Maria Josep Rosselló, a la Casa Pairal d'Ordino | C.G.

La dietista Maria Josep Rosselló ha estat la convidada a la primera xerrada del cicle per a la gent gran, que organitza el departament de Benestar Social del comú ordinenc. Sota el títol 'Menjar bé i beure per tenir energia', ha explicat a la Casa Pairal, davant una vintena de padrins, quins són els aliments que milloren la memòria i també els que aporten més energia, per afrontar amb forces el dia a dia. Rosselló ha destacat la importància que els padrins beguin líquids per estar ben hidratats i contribuir així a millorar la salut en general del cos. Ha recordat que a mesura que ens anem fent grans absorbim pitjor els nutrients del que mengem i ha exposat que per mantenir actiu el cervell cal donar-li glucosa, que trobem a les patates, pa o pasta. També ha defensat la ingesta de proteïna, per exemple la que proporcionen els ous.

El cicle de xerrades per a padrins planteja diverses temàtiques d'interès per a les persones grans, amb l'objectiu d'incrementar la seva qualitat de vida i reduir alguns dels dolors i patologies comunes d'aquestes persones en edat avançada. 

La segona conferència tindrà lloc el proper 17 de maig, i anirà a càrrec de la psicòloga Eva Bosch, que amb la xerrada 'Com funciona i es desenvolupa la ment humana' parlarà sobre algunes de les malalties neurodegeneratives més comunes. Després de l'estiu es reprendran les sessions, amb el podòleg Isidre Baró i el farmacèutic Carles Pérez com a conferenciants convidats.

PUBLICITAT
PUBLICITAT