PUBLICITAT

Andorra a Vella

18 mesos de presó per a la sòcia que va estafar la seva immobiliària

La pena és condicional i està subjecta al pagament de gairebé 100.000 euros

Per Lara Ribas

Bitllets de diferents quantitats monetàries.
Bitllets de diferents quantitats monetàries. | Maricel Blanch

Una de les sòcies de la immobiliària ABM va ser condemnada ahir a 18 mesos de presó condicional per un delicte major continuat d’apropiació indeguda per valor superior a 6.000 euros. Tal com va concretar el Tribunal de Corts en la lectura de la sentència, però, la pena està subjecta al pagament d’una indemnització en concepte de responsabilitat civil que ascendeix gairebé  als 100.000 euros: més de 12.000 per a les altres dues sòcies de la immobiliària i més de 86.000 per al client estafat. Tot i així, la processada podrà abonar la indemnització en tres  pagaments –d’almenys una tercera part de l’import cada un– dins dels tres anys posteriors a la data de la sentència.
 

negoci de curta durada

Les tres sòcies van posar en marxa la immobiliària el maig del 2010, però van haver de tancar-la el febrer de l’any següent perquè l’acusada va estar sostraient diners de l’empresa per al seu propi benefici. Segons van declarar les dues sòcies denunciants durant el judici celebrat el passat 19 de febrer, «l’acusada ens deia que a ella ja li anava bé anar a fer els ingressos al banc pels matins i sempre s’ho manegava perquè no hi haguéssim d’anar nosaltres». 


Una de les sòcies va adonar-se que les estava estafant quan un client va posar-se en contacte amb ella per queixar-se que no havia cobrat la mensualitat que li pertocava d’un lloguer i aleshores ella va acudir al banc i va veure que al compte comú hi havia només 2.000 euros. La processada, no obstant, va negar els fets en la vista oral i va insinuar que la volien acusar perquè l’empresa no portava la comptabilitat en regla. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT