PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Segueixen les obres del ràfting tot i no aclarir el futur del projecte

Segueixen les obres del ràfting tot i no aclarir el futur del projecte

Per El Periòdic

El riu en el seu pas per Sant Julià de Lòria.
El riu en el seu pas per Sant Julià de Lòria. | Maricel Blanch

El Comú de Sant Julià de Lòria continua amb les obres que han de permetre disposar de la infrastructura per oferir ràfting a la parròquia si bé, ahir mateix, el cònsol major, Josep Miquel Vila, no va aclarir si realment el projecte tira endavant. Tot plegat després que el conseller de Cultura, Josep Roig, assegurés en declaracions a EL PERIÒDIC que en cap cas s’hi havia renunciat.
El BOPA va fer públiques dues adjudicacions de treballs relacionats amb l’activitat que pugen a un total de 210.000 euros. D’una banda, s’ha adjudicat la fase dos de la remodelació de l’edifici de l’antiga benzinera situada a l’avinguda Verge de Canòlich per un import de 140.000 euros. En aquest espai s’ha previst habilitar-hi unes oficines on comercialitzar tant el ràfting com Naturlandia.


D’altra banda, la segona adjudicació és per un import de 70.000 euros i ha de servir per condicionar un local situat al número 26 de l’avinguda Rocafort on s’hi han de guardar les barques.

Cònsol major 

Unes adjudicacions que, com s’ha dit, es van fer públiques el mateix dia que el cònsol major de la parròquia va fer declaracions, també, sobre la qüestió. «Arreglar el riu segueix formant part del nostre ideari, no hem pas canviat d’opinió, ens agrada el riu, ens hi volem divertir i aquest any hi continuarem treballant com hem fet fins ara». Amb aquestes paraules va contestar Vila en ser preguntat per com està actualment el projecte del ràfting i quin calendari té previst el comú per a la seva posada en marxa. El mandatari lauredià va assegurar que a causa del gran cabal, fruit del desgel, actualment no es poden dur a terme feines al voltant del riu, sense desvetllar si el projecte continua en endavant.


Les manifestacions, doncs, van en la línia de les que va fer Roig, si bé, en el cas del cònsol no va ser tan clar a l’hora de parlar del futur, ja que no va afirmar ni desmentir que el projecte estigui descartat i va insistir que la idea és netejar i obrir la parròquia al riu. «Al nostre programa ja hi figurava que donar la cara al riu era la clau, sigui amb diversió, passejant o pescant», va dir. «Si després de netejar el riu es pot impulsar un projecte de diversió, també ho farem, és clar que sí», va afirmar. 

Inversió d’1,8 milions per fer el pont d’Isidre Valls del vial

El Govern ha adjudicat els treballs de construcció del nou pont d’Isidre Valls, que ha de connectar el carrer que porta el mateix nom amb el vial lauredià. Segons consta en un edicte que es va fer pública ahir al BOPA els treballs tindran un cost d’1,8 milions d’euros i un termini d’execució de 15 mesos. Justament està previst que avui el Govern doni a conèixer tots els detalls tant d’aquesta obra com de la que afecta la construcció de la rotonda del pont de Fontaneda. Aquestes últimes es van adjudicar el mes de desembre per un import de 2,7 milions i ja estan en marxa. Les obres d’aquesta primera fase consisteixen en la refecció de l’actual pont sobre el riu Gran Valira, que connecta les carreteres  CG1 i la CS-140 de Fontaneda. També inclou la construcció d’una rotonda, que millorarà la connectivitat de la circulació, i enllaçarà amb el futur vial de la desviació a través de l’antic càmping Huguet. Les novetats a la zona també permetran minvar el risc d’inundacions en aquesta zona, i millorarà la sortida de la part baixa dels Fontanals del Pui cap al Gran Valira per un nivell inferior al de les carreteres. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT