PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Crèdit incorpora quatre membres al consell d’administració

L’entitat bancària aprova els comptes del 2017 i ressalta «la fortalesa financera» del grup

Per El Periòdic

Josep Peralba i Xavier Cornella.
Josep Peralba i Xavier Cornella. | EDUARD COMELLAS

Crèdit Andorrà ha celebrat avui la junta general ordinària d’accionistes que va servir per aprovar la gestió i els comptes de l’exercici 2017, i per nomenar quatre nous membres al consell d’administració, després que Maria Reig i Josep Peralba, fins ara conseller delegat, es retirin per motius de jubilació. 

Els quatre nous consellers són Gilles Dregi de Fontcuberta, en representació de la família Reig, l’actual director general, Xavier Cornella, i els independents André Roelants i Alfons Casanova. L’actual president, Antoni Pintat Mas, i Jaume Casal Mor, vicepresident, completen el consell d’administració després de la seva reelecció, juntament amb Rosa Pintat Santolària. Xavier Cornella, a més de continuar com a director general de l’entitat, va ser nomenat conseller executiu, el què el converteix en primer executiu del grup Crèdit Andorrà, ja que desapareix la figura de conseller delegat, exercida durant les últimes dues dècades per Josep Peralba.

Antoni Pintat ha volgut agraïr a Peralba «el seu compromís i dedicació en els més de 51 anys de trajectòria professional, 21 dels quals com a primer executiu», i ha ressaltat que «la seva figura ha estat fonamental en el creixement i la consolidació de Crèdit Andorrà com a banc de referència d’Andorra, que s’ha convertit en un grup financer internacional sòlid i amb alts nivells d’excel·lència i reputació». La visió estratègica de Peralba va situar el servei al client al centre del negoci i la internacionalització com a prioritat, dues claus en l’èxit del grup. També va ser decisiva en la transmissió d’una manera de fer banca basada en la prudència, la fortalesa financera, el bon govern corporatiu i la responsabilitat.

 

10.000 milions a Andorra

L’entitat va tancar el 2017 amb un benefici de 50,1 milions d’euros, que situa el grup com el primer banc d’Andorra en beneficis, i un volum de negoci de 16.266 milions, dels quals més de 10.000 milions en operacions al país. En el decurs de la seva intervenció davant dels accionistes el president del consell d’adminsitració, ha ressaltat la «fortalesa financera de Crèdit Andorrà» i ha expressat que, en el context de canvi i reestructuració del sistema financer internacional, l’entitat continua treballant per garantir el bon govern corporatiu, assegurant ètica i integritat, així com per preservar la confiança i la reputació del grup. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT