PUBLICITAT

Crèdit desmenteix la venda d’accions del banc

Assegura que a tancament de l'exercici 2017 el banc compleix amb tots els requisits de solvència i liquiditat

Per El Periòdic

Seu central de Crèdit Andorrà a Andorra la Vella.
Seu central de Crèdit Andorrà a Andorra la Vella. | Maricel Blanch

L’entitat bancària Crèdit Andorrà va desmentir ahir les informacions que aquest dilluns apuntaven diversos mitjans de comunicació d’Espanya sobre una possible posada a la venda del 40% de les accions del banc. Fonts de l’entitat asseguren que no hi ha damunt la taula cap tipus d’operació de venda d’accions per part de cap dels seus accionistes.

Alguns dels accionistes minoritaris haurien tingut un problema de superació del límit de concentració de risc, una situació derivada de l’operació de compra de les accions de CaixaBank l’any 2006 i pel fet que, actualment, la nova normativa no permet que els accionistes es financin a través del mateix banc, segons informa l’ANA. Davant d’aquesta problemàtica, els accionistes haurien valorat diferents opcions, com la de desinvertir una part de capital a títol individual.

Amb tot, fonts de Crèdit Andorrà insisteixen que aquesta opció no es va dur a terme i que, a tancament de l’exercici 2017, el banc compleix amb tots els requisits normatius en relació als ratis de solvència i liquiditat i també pel que fa als límits de concentració de risc. Hració de risc.

PUBLICITAT
PUBLICITAT