PUBLICITAT

Andorra la Vella

Marxa un referent: Imbernón diu adéu després de cinc anys

L’entrenador del Vallbanc FC Santa Coloma marxa per «falta de motivació» però no té el futur definit

Per Miquel López-Egea

Imbernón, en el seu comiat amb components de la plantilla i el club.
Imbernón, en el seu comiat amb components de la plantilla i el club. | M.L-E.

L’entrenador del Vallbanc FC Santa Coloma, Richard Imbernón, va anunciar ahir que deixava l’equip després de cinc anys al capdavant. «És una decisió personal i molt meditada», amb aquestes solemnes paraules donava la notícia i marcava el final d’una època. 
«Necessito un canvi d’aires perquè ara per ara em costa trobar la motivació», constatava. I és que tots els cicles arriben a la fi i, en aquest sentit, Imbernón va ser clar: «Els discursos dels entrenadors tenen data de caducitat i l’equip ara en necessita un de nou». Durant aquesta etapa, l’equip ha aconseguit cinc lligues consecutives i dues Supercopes. Imbernón deixarà de dirigir l’equip aquest cap de setmana després de disputar la final de la Copa Constitució i no estarà al davant de l’equip per la primera fase de la Champions League. «Seria complicat trobar un entrenador quan acabi la fase prèvia, i quan un ha de prendre decisions ho ha de fer pensant en el millor per l’equip», recordava.

Opcions de futur

D’aquesta manera, Imbernón deixa la banqueta perquè «tot i que la lliga andorrana està creixent i cada cop és més professional», «té coses dolentes com el fet de tenir pocs equips i de repetir molt sovint de rivals», indicava. Per altra banda, deixa la banqueta ara perquè «seria egoista esperar que acabessin els títols i estirar l’etapa fins que deixéssim de ser campions». Ho té clar: «La persona que vindrà es trobarà un vestidor guanyador i amb les bases sòlides i podrà sumar i fer que l’equip sigui encara més gran». A més, Imbernón, durant la roda de premsa del seu comiat, va voler agrair «la confiança que la directiva va tenir amb ell en el seu dia» i va voler destacar també «la feina feta pels jugadors durant tota aquesta època». Així mateix, emocionat, va afirmar que en un futur, si les portes estan obertes «podria tornar i fer un nou cicle amb l’equip». Però ara toca descansar i fer una pausa.

Imbernón no té intenció de deixar el futbol. «M’agradaria continuar entrenant. Estic en una bona dinàmica i he après molt en aquests anys. «A la lliga andorrana no puc seguir», revelava. «No tinc cap intenció», però també reconeix que «si arribés una oferta, estaria bé escoltar-la». Tanmateix, el jugador no vol marxar del Principat i no vol deixar el treball ni tot el que té al país. A curt termini, «seria genial aixecar la Copa Constitució». Podria ser que el seu futur passés per la competició espanyola, tenint en compte que Candi Viladrich, entrenador de l’FC Andorra, acaba contracte a final de temporada.

Per altra banda, hi va haver un moment que el va marcar, que l’emociona, «una sensació que mai havia viscut». Va ser el moment en què el porter Eloy Casals va marcar contra l’FC Banants el gol que els donava l’accés a la següent fase de la Champions a Erevan, l’any 2014. 

Per la seva part, la directiva del club està estudiant les opcions per substituir-lo, de manera que anunciaran el nou entrenador «en els pròxims dies». «Té les portes obertes pel que ens ha aportat com a persona, com a treballador i com a professional», subratllaven. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT